Пацієнти лікувально-профілактичних закладів Кіровоградщини вимушені мерзнути

Лютий 08, 2019 | Новини | Переглядів: 684 | Коментарі: 0

За оперативною інформацією міських, районних управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області станом на 8 лютого 2019 року порушення повітряно-теплового режиму зафіксовано в одному дошкільному навчальному закладі в м. Кропивницькому. Це ДНЗ №52, в якому температура повітря становила +18°С при нормативній +19-23°С.

Також порушення температурного режиму зафіксовано в приміщеннях 48 лікувально-профілактичних закладів. Зокрема, в Знам’янській амбулаторії, обласному протитуберкульозному санаторії для дорослих, фельдшерсько-акушерських пунктах температура повітря становила +16-19°С при нормативній не менше +20°С.

Під час проведення планової перевірки обласного протитуберкульозного санаторію встановлено, що станом на 07 лютого температура теплоносія на виході з котла становила лише +30°С. В палатах і кабінетах обігріваються калориферами, які вимикають у неробочий час.

Знам’янський психоневрологічний інтернат інформацію щодо дотримання повітряно-теплового режиму не надав.
У 23 лікувально-профілактичних закладах Добровеличківського району температура повітря становила +16-19°С при нормативній не менше +20°С.

Також зафіксовано неналежні температурні показники в трьох лікувально-профілактичних закладах м. Кропивницького – це комунальне некомерційне підприємство «Кіровоградський обласний шкірно-венерологічний диспансер Кіровоградської обласної ради», Кіровоградська дитяча міська лікарня, стаціонар №2 та неврологічне відділення комунального закладу «Центральна міська лікарня». Температура в палатах і кабінетах становить +13-19°С.

У Долинському районі на тимчасових канікулах перебувають вихованці двох дошкільних навчальних закладів, що пов’язано з відпустками працівників. 7 ФАПів не укомплектовані працівниками, тому опалюються тільки під час роботи лікаря.
Через пошкодження покрівлі приміщення школи тимчасово призупинено навчальний процес в Ємилівській філії №1 Голованівського ліцею ім. Т. Г. Шевченка.

У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації із захворюваності дітей на грип та гострі респіраторні інфекції (відсутність понад 20% дітей у навчальних закладах) було призупинено навчально-виховний процес у 10 класах КЗ «НВО «Школа козацько-лицарського виховання І-ІІ ступенів – суспільно-гуманітарний ліцей – ДНЗ» Кіровоградської міської ради (04-06 лютого) та у Василівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Онуфріївського району (05-08 лютого).

Ситуація з дотриманням температурного режиму в освітніх, лікувально-профілактичних і соціальних закладах залишається на контролі Держпродспоживслужби області.

Інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби
в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool