Пасажирський вокзал Одеса-Головна щодня обслуговує близько 10 тис. пасажирів

Липень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 553 | Коментарі: 0

У літній сезон відпусток та канікул Одеський залізничний вокзал щодня обслуговує понад 10 тисяч пасажирів.

В період масових літніх пасажирських перевезень на вокзалі працює 30 квиткових кас. Одеса – курортне місто, тому саме влітку спостерігається традиційне зростання пасажиропотоку на вокзалі на 25% у порівнянні з іншими періодами року (весна, осінь). За 6 місяців поточного року на Одеській залізниці було відправлено 1 млн. 316 тис. пасажирів, а за літній період вже відправлено 409 тис. 222 пасажири.
Під час очікування прибуття або відправлення поїзда одесити та гості міста мають змогу скористатися низкою послуг, які зроблять перебування на вокзалі максимально комфортним.
Довідкове бюро вокзалу цілодобово надає запитувачам вичерпну інформацію щодо проїзду в межах обслуговування Укрзалізниці та залізниць інших держав СНД та Балтії. На двох інформаційних плазмових табло відображається інформація щодо розкладу руху поїздів, часу їх прибуття або відправлення із зазначенням фактичного часу, вказується колія та платформа знаходження відповідного поїзду. Ще 10 табло розташовано безпосередньо перед виходами на платформи.
Пасажири, які перебувають у ділових поїздках та гості міста, мають змогу відпочити у затишній атмосфері у сервісному центрі вокзалу та залі підвищеної комфортності – зали обладнано потужними системами кондиціювання повітря та м’якими меблями. У сервісному центрі вокзалу, окрім оформлення всіх видів проїзних документів у день відправлення або за 45 діб, можна отримати широкий спектр важливих для сучасної людини послуг: замовлення таксі, носія; ксерокопіювання; ламінування; друк документів, передача повідомлень по факсу; доставка квитків на адресу у межах міста; підзарядка мобільного телефона; користування мережею Інтернет.
16 кімнат відпочинку підвищеної комфортності, що розташовані у боковому корпусі будівлі вокзалу, працюють цілодобово. Кожну кімнату оснащено душем, сучасними меблями, телевізорами, холодильниками, кондиціонерами, що гарантує повноцінний відпочинок перед або після подорожі. Одночасно кімнати відпочинку можуть вмістити до 34 відпочивальників.
Спеціалізований зал відпочинку для осіб з обмеженими фізичними можливостями працює на пасажирському вокзалі Одеса-Головна вже 2 роки. З початку роки зручності обслуговування у касі затишного залу оцінили 12 тис. пасажирів з обмеженим фізичними можливостями, з них майже 11 тис. оформили проїзні документи. Нагадаємо, що у залі для інвалідів, ветеранів та учасників війни створено усі умови для того, щоб комфортно провести час в очікуванні поїзда, зокрема подивитися телевізор, скористатися Інтернетом. Зал обладнано кондиціонером для зручного перебування пасажирів влітку, а для зимового періоду передбачено електричний камін, що створює у приміщенні атмосферу особливого затишку. На зручних диванах одночасно можуть розміститися до 20 осіб. Тут є кулер з питною водою. Зал обладнано спеціальною кімнатою гігієни, пристосованою до потреб даної категорії пасажирів. Система видачі при вході жетона дозволяє інвалідам не стояти в черзі при оформленні проїзних документів, а підійти до каси після оголошення свого номеру.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool