Пам’ятник залізничникові відкрили у Котовську

Листопад 03, 2011 | Новини | Переглядів: 1071 | Коментарі: 0

Подвійне свято відбулося у Котовську 2 листопада 2011 року, напередодні професійного свята – Дня залізничника. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі ОЗД

Від сьогодні територію вокзалу станції Котовськ прикрашатиме пам’ятник залізничникові, що символізує вдячність та шану мешканців міста до професії залізничника, адже саме Котовський залізничний вузол є одним з найпотужніших на Одеській магістралі. У структурних підрозділах залізниці Одеської залізниці працює кожен четвертий котовчанин.
На урочистостях, присвячених відкриттю пам’ятника, були присутні начальник Одеської залізниці Микола Луханін, заступник голови дорожнього комітету профспілки Ігор Соловйов, голова ради ветеранів локомотивного депо Котовськ Іван Жуков, ініціатор створення пам’ятника, голова суспільної організації залізничників Олександр Гуйван, мер міста Котовська Анатолій Іванов та скульптор Олексій Копйов.
Головний ініціатор створення пам’ятника Олександр Гуйван зазначає, що ідея присвятити монумент саме залізничникові не виникла несподівано. Він сам зростав серед залізничників, його батько був машиністом, тому прагнення втілити його образ та зробити безцінний дарунок рідному місту спонукало його звернутися до керівництва Одеської залізниці. Запропонована ініціатива була з радістю підтримана не тільки залізничниками, а й міською владою Котовська. «Я щиро вдячний керівництву залізниці за те, що вони знайшли час і можливість зробити значний внесок у створення цього монументу», - підкреслив голова суспільної організації залізничників.
Заслужений художник України та скульптор, який працював над створенням пам’ятника, Олексій Копйов зазначив, що для того, щоб образ залізничника став по-справжньому реалістичним, він провів не одну годину, обговорюючи найдрібніші деталі скульптури із працівниками магістралі, які були неймовірно щедрими на поради.
Після того, як начальник Одеської залізниці Микола Луханін разом із міським головою Анатолієм Івановим відкрили пам’ятник, усім присутнім стало зрозуміло, що мистецьке бачення скульптора і реальність найвдалішим чином втілилися у майже двометровому монументі. Скульптура дійсно являє собою представника однієї із найскладніших та найвідповідальніших професій на залізниці – машиніста.
Однак на цьому свято не завершилося. 40 залізничників, які працюють у структурних підрозділах Котовського залізничного вузла, отримали почесні нагороди від начальника залізниці та міського голови у Палаці культури. Усі нагороджені протягом багатьох років відданої праці на залізниці зробили вагомий внесок у розвиток галузі та сумлінно ставилися до виконання службових обов’язків.
У своєму вітальному слові Микола Луханін підкреслив, що напередодні Дня залізничника слід згадати усіх тих, завдяки кому Одеська залізниця зараз посідає почесне місце серед інших українських залізниць: «Цінність колективу для злагодженої роботи залізниці в цілому важко переоцінити. За майже півтора століття на залізниці працювали 6 Героїв Радянського Союзу і 6 Героїв праці, тисячі трудівників, які були нагороджені орденами та медалями, багатьом присвоєно звання «Почесний залізничник». Свій внесок в історію магістралі зробили й працівники Котовського залізничного вузла. Герой Соціалістичної праці Михайло Тонкошнур у березні 1961 року привів зі станції Помічна до станції Котовськ перший поїзд на тепловозній тязі. Хочеться відзначити й таких видатних залізничників, як машиніст Іван Бондаренко і майстер Антон Гловський, які свого часу були нагороджені орденами Леніна, поїзні диспетчери Микола Грищенко, Валентина Кубова, старший електромеханік дистанції сигналізації та зв’язку Олег Полянський, оглядачі-ремонтники вагонів Віктор Стовба, Володимир Думетрашко та багато інших, які були відзначені як високими нагородами державного рівня, так і знаком «Почесному залізничникові». Не відстає від попередників і сьогоднішнє покоління залізничників Котовського вузла – за плідну працю в роки незалежності України багато з них було нагороджено орденами, медалями та удостоєно почесних звань. За підсумками галузевого змагання за І півріччя поточного року локомотивне депо Котовськ посіло перше місце, і це далеко не все. Нам є ким і чим пишатися сьогодні».
До цих слів приєднався Котовський міський голова Анатолій Іванов, який додав, що за успіхами та високими трудовими здобутками стоять цілі покоління котовчан-залізничнків, які несуть крізь усе життя відданість обраній справі. «Ми високо цінуємо тісні ділові стосунки між залізницею та міською владою. Усім відомо, що саме сталева магістраль для нашого міста є однією з важливих живильних артерій, тому наша довголітня сумісна праця дозволяє вирішувати важливі питання діяльності як залізниці, так і міста в цілому», - наголосив мер міста.
Завершив урочистий день святковий концерт.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool