Осінній марафон. Фінальна зупинка: Волинь!

Листопад 09, 2016 | Новини | Переглядів: 936 | Коментарі: 0

На початку листопада співробітники Кіровоградського обласного художнього музею подолали близько 2000 км, перетнули 6 областей України, пересуваючись різними транспортними засобами: автобусом, поїздом, електричкою, маршруткою, легковою машиною і, навіть, пішки.

І все це, заради передачі працівниками Волинської митниці ДФС, пам’ятки культури сакрального змісту, яку було вилучено по протоколу про порушення митних правил. Це чудова ікона (орієнтовно ХУІІІ – ХІХ століття) «Взыскание погибших Пресвятая Богородица», яка стане складовою фондів Кіровоградського обласного художнього музею. А передача предмету стала можливою відповідно наказу Міністерства культури України від 19 серпня 2016 року №712 «Про впровадження в дію рішення Експертно-фондової ради з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, оформленого протоколом засідання від 29 червня 2016 року №1».

Село Римачі Любомльського району Волинської області зустріло нас яскравою, прохолодною осінньою погодою. Із самого початку перебування біля західних кордонів України, нас на службовій машині приязно зустрів водій Волинської митниці ДФС Якимлюк Сергій Анатолійович. Направляючись до будівлі митниці, ми стали свідками величезної багатокілометрової черги із фур, які стоять в черзі на трасі до польського кордону. Будівля Волинської митниці ДФС нас вразила своєю архітектурою, світлими та просторими приміщеннями, щирими та привітними співробітниками.

На початку листопада співробітники Кіровоградського обласного художнього музею подолали близько 2000 км, перетнули 6 областей України, пересуваючись різними транспортними засобами: автобусом, поїздом, електричкою, маршруткою, легковою машиною і, навіть, пішки.

Дуже приємно було спілкуватись із начальником відділу Управління матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури Гвіздою Надією Іванівною та головним державним інспектором Управління фінансування, бухгалтерського обліку та звітності Ярмолюк Оксаною Григорівною. Радувала їх оперативність та організованість передачі ікони, яка була вилучена у громадянина Великобританії, що намагався вивезти предмет за межі України.

Надія Іванівна почастувавши нас чаєм та кавою, провівши екскурсію музеєм Волинської митниці ДФС, спортивним залом, в якому, крім співробітників митниці займаються спортом і сільські дітлахи, митним постом «Ягодин», де проходять митне оформлення громадяни, що виїжджають за кордон. Відповідальні та досвідчені, щирі та доброзичливі, привітні та усміхнені – такими ми побачили працівників Волинської митниці ДФС, які оберігають наш державний кордон.

Щиро вдячні їм за збереження та примноження культурної спадщини, за співпрацю та теплий гостинний прийом!

Валентина Ноженко - головний зберігач фондів та Ольга Шаповал – зберігач фондів І категорії Кіровоградського обласного художнього музею
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool