Операція «Мігрант» на Кіровоградщині: виявлено 181 порушника міграційного законодавства

Травень 07, 2019 | Новини | Переглядів: 1298 | Коментарі: 0

 Заступник начальника Управління - начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства УДМС Олександр Хмельницький також розповів про один з основних напрямків роботи міграційників - контроль та протидію незаконній міграції.

Наразі приділено значну увагу питанню зниження кількості протиправних діянь, які суперечать вимогам міграційного законодавства та спільними зусиллями проводиться операції "Мігрант". У заходах беруть участь працівники УДМС в області, співробітники ГУ НП і УСБУ.

З початку операції виявлено 181 порушника міграційного законодавства. Відносно 127 іноземців складено адміністративні протоколи за порушення правил перебування на території України (ч. 1 ст. 203 КУпАП). Притягнено до відповідальності за ст. 204, 205 КУпАП 54 особи, які виступили приймаючою стороною - роботодавці та власники житла.

За цей період виявлено 46 нелегальних мігрантів, відносно 42 прийнято рішення про примусове повернення. Це громадяни Азербайджанської Республіки, Грузії, Російської Федерації, Республік Молдова, Вірменія та Еквадор. Також виконано рішення судів про примусове видворення з України громадян Молдови та Азербайджанської Республіки, а громадянина Російської Федерації поміщено до Миколаївського ПТПІ для подальшої ідентифікації та реалізації примусового видворення.

Загалом на порушників накладено штрафів на суму понад 252 тис. грн., на користь держави сплачено понад 235 тис. грн.
Не оминули і новації у роботі, а це - перехід на оформлення тимчасової та постійної посвідок на проживання, дозволу на імміграцію та продовження терміну перебування засобами модернізованої версії інформаційної підсистеми «Облік іноземців та біженців» ЄІАС УМП. У подальшому до даної бази можливо буде вносити інформацію щодо застосування до іноземців заходів адміністративного впливу. Це, безперечно, надасть можливість сформувати електронну базу з анкетними даними таких осіб та певним чином посилить виконання однієї із головних функцій міграційної служби.

УДМС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool