Опалювальний сезон на Кіровоградщині проходить стабільно

Лютий 28, 2018 | Новини | Переглядів: 861 | Коментарі: 0

Під час щотижневої апаратної наради голови облдержадміністрації директор департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольга Довжук поінформувала про хід опалювального сезону 2017-2018 років.

Посадовець наголосила, що опалювальний період в області проходить стабільно. Станом на 27 лютого 2018 року всі теплопостачальні підприємства області мають номінації споживання природного газу. Усі котельні підприємств та установ області працюють у технологічному режимі відповідно до графіків температури теплоносія в залежності від температури зовнішнього повітря. Стовідсотково опалюються заклади соціальної сфери та житловий фонд.

Ольга Довжук зауважила, що протягом нинішнього опалювального сезону мали місце пориви на теплових мережах, але аварійними бригадами теплопостачальних підприємств вживалися заходи щодо їх усунення протягом доби.

Під постійним контролем департаменту житлово-комунального господарства ОДА перебуває питання проведення розрахунків за спожиті енергоносії. За даними НАК "Нафтогаз України", у 2017 році підприємствами комунальної теплоенергетики спожито 64,4 млн.м3 природного газу на суму 401,6 млн.грн., сплачено 375,6 млн.грн., або 93,5 % від загальної вартості. Заборгованість за 2017 рік - 140,2 млн.грн. Заборгованість по пільгах та субсидіях теплопостачальних підприємств станом на 1 січня 2018 року складала 71,9 млн.грн.

З початку року підприємствами комунальної теплоенергетики спожито 18,7 млн.м3 природного газу на суму 128,0 млн.грн. Оплата проведена у сумі 63,2 млн. грн., або близько 50 % від загальної вартості. За рахунок пільг та субсидій, нарахованих за січень 2018 року, очікується оплата НАК "Нафтогаз України" у сумі 93,8 млн.грн.

За даними ПрАТ “Кіровоградобленерго” станом на 15 лютого 2018 року підприємствами житлово-комунального господарства області спожито 16,4 млн. кВт/год. електроенергії на суму 36,0 млн.грн., сплачено 19,4 млн.грн, або 54,0% від обсягу нарахувань. За рахунок пільг та субсидій, нарахованих за січень 2018 року, буде проведена оплата у сумі 9 млн.грн. теплопостачальними підприємствами та 11,6 млн.грн. – водопровідно-каналізаційними підприємствами.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства ОДА, розрахунки за енергоносії повністю залежні від сплати споживачами за надані житлово-комунальні послуги. За січень-грудень 2017 року за послуги теплопостачання всі категорії споживачів розрахувались на рівні 95,3%, у тому числі: населення розрахувалось на рівні 96,6%. Але за січень 2018 року рівень оплати значно знизився і склав лише 24,4 %, у тому числі: населення розрахувалось нарівні 41,4 %, установи бюджетної сфери - 24,2 %, госпрозрахункові підприємства та інші споживачі - 64,0%. Борг збільшився до 312,8 млн.грн., із них населення заборгувало 131,6 млн.грн.

За оперативними даними, станом на 22 лютого 2018 року заборгованість за послуги теплопостачання установ та організацій, що фінансуються з бюджетів усіх рівнів становила 16,7 млн.грн., у тому числі: 5,6 млн.грн. Державного бюджету та 11,2 млн.грн. місцевого бюджету. Найбільшими боржниками залишаються вищі навчальні заклади та установи і організації, що фінансуються з місцевих бюджетів міст Кропивницького - 4,8 млн.грн., Олександрії - 4,5млн.грн. та Долинської - 571 тис.грн.

Ольга Довжук підкреслила, що за попередженням НАК "Нафтогаз України", значна кількість підприємств може не отримати номінацій на ІІ-ІІІ декади березня, тому невідкладна стовідсоткова оплата за послуги теплопостачання всіх бюджетних установ вкрай необхідна для підприємств надавачів послуг.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool