Оновлено експозицією народного музей історії села Розумівка Олександрівського району (ФОТО)

Вересень 12, 2011 | Новини | Переглядів: 2703 | Коментарі: 0

Як уже повідомлялося, 6-7 вересня 2011 року відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Сім’я Раєвських в історико-культурному просторі слов’янського світу», присвячена 240-ій річниці з дня народження генерала від кавалерії М. Раєвського, під час якої почесні гості й науковці відвідали урочисті заходи, що проходили в історико-архітектурному заповіднику родини Раєвських в селі Розумівка Олександрівського району.

У рамках зазначених заходів офіційні делегації та науковці з Республіки Сербія та Російської Федерації, а також багатьох наукових та музейних установ України відвідали народний музей історії села Розумівка Олександрівського району, який зустрів своїх відвідувачів своєю оновленою експозицією.
Музей, що працює на громадських засадах, вже давно потребував і ремонту, і реекспозиції: з’явилися нові історичні джерела та знахідки, нові документи й музейні предмети, які заслуговували на власне місце в експозиційному комплексі. Тож напередодні 240-річчя від дня народження М.М.Раєвського обласною та районною державними адміністраціями було знайдено можливість профінансувати поточний ремонт і оновлення музейної експозиції. За нелегку роботу у дуже стислий термін взялись справжні майстри – співробітники Кіровоградської рекламної агенції «Антураж А». У творчій співпраці з головним зберігачем фондів Олександрівського районного краєзнавчого музею Василем Білошапкою й директором народного музею Ніною Лисенко вони створили справжнє диво – повністю оновлену експозицію, присвячену родині Раєвських. На високому рівні художнього та просторового рішення розкрито важливі підтеми «Рід дворян Раєвських», «Бойовий і життєвий шлях генерала від кавалерії Раєвського М.М.», «Близькі друзі, коло спілкування представників роду Раєвських», «Нащадки роду Раєвських», «Увічнення пам’яті представників роду Раєвських». Дуже вдалими є банер, на якому розміщено родове дерево Раєвських, портрети представників славетного роду тощо.
Завдяки справжнім фахівцям – рекламістам музей історії с. Розумівка набув нового обличчя, став більш презентабельним і надзвичайно привабливим для відвідувачів різних вікових груп та цільових аудиторій, а разом з ансамблем історико-архітектурного заповідника родини Раєвських - чудовим об’єктом показу туристичної Кіровоградщини.
Тож від імені музейної громадськості й працівників галузі туризму Кіровоградщини висловлюємо щиру подяку колективу рекламної агенції «Антураж А» і особисто Ірині Саєнко за високий професіоналізм, виявлений у експозиційно-художньому вирішенні й оформленні експозиції музею.

Управління культури і туризму облдержадміністрації, обласний краєзнавчий музей

Оновленою експозицією народного музей історії села Розумівка Олександрівського району (ФОТО)

Оновленою експозицією народного музей історії села Розумівка Олександрівського району (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool