Олександрійські податківці виявили чергову аферу з ПДВ

Червень 01, 2011 | Новини | Переглядів: 1820 | Коментарі: 0

В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники відділу податкової міліції Олександрійської ОДПІ провели аналіз Додатку №5 до податкової декларації з ПДВ одного з місцевих підприємств. Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області.

 В результаті міліціонери встановили – за період з червня 2008 по лютий 2009 року його службові особи віднесли до складу податкового кредиту суму податку на додану вартість по взаємовідносинам з іншим місцевим товариством у розмірі 1, 5 мільйонів гривень.
В результаті поведених перевірок співробітники податкової виявили, що директор товариства – підставна особа. Він пояснив податківцям, що зареєстрував дане підприємство на прохання незнайомої людини. Як наслідок, фінансово-господарської діяльності на ТОВ не здійснював, у господарські взаємовідносини з іншими суб’єктами господарювання не вступав. Також він не виписував та не підписував первинних фінансово-господарських документів, жодних товарно-матеріальних цінностей ТОВ в адресу приватного підприємства не поставляв, договорів поставки не укладав.
Співробітники податкової служби констатували – шляхом завищення податкового кредиту з ПДВ, директор олександрійського підприємства умисно ухилився від сплати податку на додану вартість на загальну суму 1,5 млн. грн.
За фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах відносно олександрійського підприємця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України. Нині в межах її розслідування вживаються заходи щодо встановлення активів, з метою накладення арешту та відшкодування завданих державі збитків.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool