Олександр Саінсус відправив на доопрацювання проекти рішень виконкому про встановлення п’яти Кіровоградським ЖЕКам нових тарифів на утримання будинків

Лютий 15, 2012 | Новини | Переглядів: 1087 | Коментарі: 0

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кіровоградської міської ради. До порядку денного засідання .були включені питання про встановлення ЖЕКам №№7,12 та КРЕПам №№ 6, 9, 11 тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. 

Внесеними проктами передбачалося підвищення існуючих тарифівприблизно на 50%. Начальник управління економіки Олена Осауленко пояснила, що останній раз тарифи для названих КРЕПів змінювалися у 2010 році, а розраховувалися ще у 2008 році. З того часу майже вдвічі збільшилися мінімальна заробітна плата та вартість електроенергії. Розмір запропонованих тарифів має великі розбіжності у розрахунку  за метр квадратний житлової площі і коливається, наприклад в ЖЕКу №12 від 1,26 гривні в будинку по вулиці Чорновола, 1  до 1,85 в будинку по вулиці Великій Перспективній, 9.

Олександр Саінсус звернув увагу керівників КРЕПів на неприпустимість такого зволікання з перерахунком тарифів. Крім того, у міського голови виникло цілий ряд питань до складових тарифів.
“Чому ви, як керівники підприємств, не шукаєте шляхів здешевлення таких послуг, як обслуговування димовентиляційних каналів та дератизація, а мовчки погоджуєтеся на вимоги підрядних організацій? Чому не ведете комерційні переговори?” – звернувся він до начальників КРЕПів.
Секретар міської ради Ігор Волков відзначив, що прибирання прибудинкових територій займає майже третину загального розміру тарифів. І тут, як показав досвід встановлення тарифів для КРЕПу №10, є необхідність ретельно перевірити розрахунки.
Олександр Саінсус дав два дні спеціалістам управління економіки та та працівникам КРЕПів детально перевірити та доопрацювати проекти рішень. Допомогу у цій роботі погодилася надати член виконавчого комітету, фінансовий директор ЗАТ НВП “Радій” Аліна Бегун. Члени виконкому повернуться до розгляду цих питань у четвер чи п’ятницю.
14 лютого виконком також вніс зміни до складу міської топонімічної комісії. Запропонованим проектом рішення з її складу виключено Григорія Литвина, Валентину Сердюк та Анну Назарець, натомість введено Вадима Мездріна, начальника управління містобудування та архітектури міської ради, Надію Лісняк, начальника відділу охорони культурної спадщини Кіровоградської ОДА та Олексія Роздорожнього, головного спеціаліста відділу культури і туризму міської ради.
Секретар міської ради, голова комісії Ігор Волков вніс під час засідання пропозицію додатково ввести до складу топонімічної комісії кандидатуру Сергія Запорожана, координатора громадсько – політичного клубу “Перевесло”. Ігор Волков наголосив, що таке рішення сприятиме розширенню спектру громадської думки в топонімічних питаннях та гласності в роботі комісії. Виконавчий комітет підтримав таку пропозицію.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool