Олег Левицький: «Необхідно активізувати зусилля правоохоронців на протидію корупції і хабарництву на всій території Кіровоградщини»

Травень 07, 2012 | Новини | Переглядів: 1417 | Коментарі: 3

Відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області, предметом обговорення якої став стан реалізації антикорупційного законодавства правоохоронними органами області протягом І кварталу 2012 та наглядової діяльності прокурорів у сфері протидії злочинності.  Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Крім усіх міськрайпрокурорів та начальників міськрайвідділів міліції у роботі координаційної наради взяли участь начальник Управління міністерства внутрішніх справ України в області К.М. Пожидаєв, Управління Служби безпеки України в області О.В. Чорний, Державної податкової служби в області І.С. Вірієнко, Управління державної пенітенціарної служби в області О.А. Заміралов, Кіровоградської митниці П.П. Скальський, а також перший заступник голови Кіровоградської ОДА А.І. Ніколаєнко.

У вступному слові прокурор області Олег Левицький зазначив, що корупція в Україні давно стала явищем, яке негативно впливає на різні сторони суспільного життя: економіку, політику, соціальну і правову сфери, громадську свідомість. Далі, звернув увагу присутніх на тому, що Генеральний прокурор України Віктор Пшонка на вчорашній координаційній нараді керівників правоохоронних органів України визначив боротьбу з корупцією одним з пріоритетних завдань органів прокуратури, а також констатував, що вжиті правоохоронними органами заходи сприяли уповільненню темпів зростання злочинності, підвищенню рівня законності, ефективності боротьби з корупцією та реагування на порушення законів, однак на сьогодні криміногенна ситуація у державі залишається напруженою. Прокурор області зробив висновок, що і в роботі правоохоронних органів Кіровоградщини по протидії корупції достатньо позитиву, але зараз слід говорити про нагальні проблеми та можливі шляхи їх вирішення, про підвищення ефективності цієї роботи. «Суспільство очікує від правоохоронних органів активної та системної боротьби з корупцією та хабарництвом, викриття корупціонерів найвищої ланки, тож ми повинні виправдати сподівання людей», - наголосив прокурор області.
З доповіддю виступив заступник прокурора області Леонід Ваврентович. Зокрема, доповідачем зазначено, що з початку року правоохоронними органами області складено 22 адміністративні протоколи про вчинення корупційних правопорушень, з яких 20 - за ст.172-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення обмежень щодо використання службового становища) та дві - за ст.172-4 (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності). Із загальної кількості протоколів стосовно працівників міліції складено 2 протоколи, податкової - 1, посадових осіб охорони здоров'я - 1, виконавчої служби - 2, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування - 16 протоколів. Упродовж 2012 року в провадженні слідчих органів прокуратури Кіровоградської області перебувало 17 кримінальних справ про злочини з ознаками корупції відносно 28 осіб. З них, порушених протягом року - 13 відносно 22 осіб.
Окремо заступник прокурора області зупинився на проблемних питаннях антикорупційної діяльності. Леонід Володимирович підкреслив, що існуюча практика боротьби зі злочинами з ознаками корупції і хабарництва, яку фактично побудовано на «очікуванні» заяв від громадян, що зіткнулися з вимаганням хабара, не в змозі забезпечити своєчасне і повне виявлення, розкриття і розслідування таких злочинів. Звернув увагу на те, що зусилля правоохоронних органів області не завжди спрямовуються на виявлення актуальних правопорушень та злочинів, а прокурорський нагляд на цьому напрямку ще не став на заваді нарощування кількісних показників за рахунок виявлення правопорушень та злочинів вчинених посадовцями нижчої ланки.
Підводячи підсумки роботи координаційної наради прокурор області Олег Левицький наголосив, що позитивних змін у боротьбі з корупцією не станеться, якщо не буде вжито скоординованих зусиль всіх правоохоронних органів регіону. У зв’язку з цим звернувся до присутніх керівників правоохоронних органів з вимогою орієнтувати підлеглих на максимально ефективну роботу з метою покращення ситуації з викоріненням корупції.
Учасники наради в конструктивному діалозі обговорили ці проблемні питання та висловили побажання, що саме плідна координація сприятиме активізації та підвищення ефективності запобігання і протидії корупції та хабарництва на території Кіровоградщини.

фото Ігоря Філіпенка.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool