Офіційна хроніка ОДА

Березень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1456 | Коментарі: 0

Хроніка основних офіційних подій обласної влади за 26 березня 2012 року

Сергій Кузьменко: У нинішньому році на пересів озимих Кабмін виділив 300 мільйонів гривень

Під час апаратної наради виконуючий обов’язки заступника голови облдержадміністрації Сергій Кузьменко повідомив, що у нинішньому році Кабінет Міністрів України прийняв рішення виділити з державного бюджету 300 мільйонів гривень на пересів озимих культур, значна частина яких загинула внаслідок складних погодних умов.
- Допомога вітчизняним аграріям надаватиметься лише за умови, якщо фермер сіятиме зернові культури, - підкреслив посадовець.
За словами Сергія Кузьменка, сільгоспвиробники, які опинилися в скрутному фінансовому становищі, можуть також заключати договори з Аграрним фондом, згідно з якими Фонд одразу сплачує половину вартості продукції. У поточному році на державні форвардні закупівлі виділено 1,300 млрд. грн.
Сергій Кузьменко доручив головам райдержадміністрацій проінформувати місцевих аграріїв про державну допомогу.

Кіровоградщина приймає 52-у Всеукраїнську учнівську олімпіаду з математики

Про це під час апаратної наради повідомила начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ельза Лещенко.
Починаючи відсьогодні і до п’ятниці обласний центр перетвориться на центр математичної думки і не лише в межах України. Адже до близько 200 учасників олімпіади з України долучилися і юні знавці королеви наук з Росії, зокрема, Краснодарського краю та Москви.

Меморандум про співпрацю Кіровоградщини з Національною академією медичних наук України набув практичної реалізації
Минулого тижня в обласному перинатальному центрі працював спеціаліст Національної академії медичних наук

Про це голова облдержадміністрації Сергій Ларін проінформував під час апаратної наради.
- В рамках Меморандуму, який область підписала у лютому з Національною академією медичних наук, минулого тижня в Перинатальному центрі перебував доктор медичних наук, відомий дитячий реаніматолог Олексій Жданович, який консультував спеціалістів центру, брав участь у пологах та оглядав новонароджених, - повідомив Сергій Ларін. - За словами директора центру Тетяни Мітєвої, консультативна практика є дуже важливою для місцевих медиків. Олексій Жданович високо оцінив рівень професіоналізму кіровоградських лікарів.
Як повідомив очільник області, співпраця з НАМН лише починає набирати обертів. Вже цього тижня до Кіровограда прибуде черговий десант спеціалістів Національної Академії Медичних Наук, які читатимуть в перинатальному центрі цикл лекцій та проведуть "круглий стіл".
Голова облдержадміністрації вкотре звернувся до керівників територій та засобів масової інформації з проханням інформувати жителів області про порядок госпіталізації вагітних до перинатального центру.
– На "гарячу лінію" надійшла скарга щодо відмови перинатального центру приймати вагітну, яка, згідно з медичними показаннями, може спокійно народжувати в звичайному пологовому будинку. Тому слід знову пояснити громадськості, що у центр потрапляють виключно жінки з проблемною вагітністю, - наголосив Сергій Ларін. - Решта має народжувати в закладах другого рівня надання медичної допомоги.
Схвальний відгук від заступника голови облдержадміністрації Галини Пастух отримало керівництво Голованівського району, яке облаштувало в райлікарні сучасне пологове відділення.
– На базі відділення можна упевнено відкривати перинатальний центр ІІ рівня, що дасть змогу значно покращити якість охорони материнства та дитинства, - висловила пропозицію Галина Пастух. – Голованівська ЦРЛ – це наочний приклад втілення медичної реформи та соціальних ініціатив Президента України.
Голова облдержадміністрації також повідомив, що область вже отримала дороговартісну гама-камеру в онкодиспансера та три реанімобілі, які після належного оформлення незабаром слугуватимуть населенню області. 

Олександр Шаталов: Проблеми, які були з благоустрою територій у минулому році, необхідно врахувати під час роботи у нинішньому

Про підготовку лісових господарств області до місячника з благоустрою проінформував начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Захарченко. Зрозуміло, що чи не головним завданням для лісових господарств області на період місячника буде забезпечення посадковим матеріалом для озеленення територій. З цього приводу Іван Захарченко повідомив, що саджанців і сіянців різних сортів планується висадити на 30 га загальної площі. Роботи з озеленення включатимуть в себе благоустрій газонів, парків, скверів, інших місць відпочинку, і зрозуміло, відновлення лісових насаджень.
Наразі, завдання керівників територій сформувати заявки на посадковий матеріал, що потрібен для озеленення. Відповідні заяви надали лише 11 районів.
А окрім цього керівництву районів варто звернути увагу і на той факт, що чимала кількість територіальних лісових господарств на місцях ліквідовано. Відтак необхідно визначити окремих осіб, комунальних працівників, які б опікувалися квітами чи деревами, які дуже часто гинуть практично одразу після висадки.
У контексті порушеної теми перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов нагадав про акцію "Мільйон чорнобривців", що розпочалася в обласному центрі. Втілюватимуть її в життя не на рівні лозунгів – так, КП "Трест зеленого господарства" уже готує саджанці, забезпечуватимуться різні установи і насіннєвим матеріалом. Розповів Олександр Шаталов і про інший проект – "Спортивний суботник". Цей проект покликаний забезпечити реальне, а не на словах, відновлення дитячих та спортивних майданчиків, і до його реалізації залучено управління фізичної культури та освіти і науки облдержадміністрації. 

Кіровоградщина готується до участі в щорічній всеукраїнській акції з благоустрою "За чисте довкілля"

Топ-тема апаратної наради - стан підготовки до проведення в області всеукраїнської акції з благоустрою "За чисте довкілля".
Про план заходів, що будуть виконані під час акції, проінформувала начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук.
- Заплановано ліквідувати 962 несанкціонованих сміттєзвалища, у тому числі 418 – у межах смуг вулиць та доріг населених пунктів, 192 – на прибудинкових територіях, 352 – на пустирях в межах населених пунктів, зібрати 47,141 тис.куб.м. побутових відходів на несанкціонованих сміттєзвалищах; прибрати та привести в належний санітарний та естетичний стан 66603,5 тис.кв.м. прибудинкових територій, 2989,2 тис.кв.м. парків та 788,8 тис.кв.м. скверів; упорядкувати 829 дитячих та 746 спортивних майданчики; висадити 13,2 тис. дерев та 5,61 тис. кущів, упорядкувати 1720 кладовищ та 1308 одиниць пам’ятників, меморіальних комплексів, братських могил та інших місць, пов’язаних з історичними подіями воєнних років. Очистити від протиожеледного матеріалу 69570 тис.кв.м. вулично-дорожньої мережі, ліквідувати 31,4 тис. кв.м ямковості дорожнього покриття та провести ремонт на площі 0,3 тис.кв.м. тротуарів, - повідомила Ольга Довжук.
Ольга Довжук зазначила, що до участі в місячнику з благоустрою, що проводитиметься на території 1035 населених пунктів області, буде залучено 3950 підприємств, організацій та установ різних форм власності.
Разом з тим вона зауважила, що є території, які не досить відповідально поставилися до планування комплексу заходів з благоустрою населених пунктів,
Як повідомила Ольга Довжук, загальнообласний суботник з благоустрою територій заплановано на 21 квітня поточного року.
Голова облдержадміністрації Сергій Ларін наголосив, що займатися благоустроєм територій не варто під певні дати чи впродовж чітко визначеного часу. Прибирання територій і доріг, озеленення населених пунктів та узбіч – це має бути постійна і системна робота – переконаний Сергій Ларін. "Цей напрям потребує розумного господарського підходу", - наголосив Сергій Ларін. 

за матеріалами ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool