Офіційна хроніка міської влади

Березень 28, 2012 | Новини | Переглядів: 1377 | Коментарі: 0

Хроніка основних офіційних подій міської влади за 27 березня 2012 року

МІСЬКА АКЦІЯ “ЗА ЧИСТЕ МІСТО” СТАРТУЄ У КІРОВОГРАДІ 2 КВІТНЯ

 Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради сьогодні, 27 березня, прийняв рішення про проведення міської акції "Чисте місто" з 2 по 30 квітня 2012 року. Як повідомив під час засідання виконкому начальник Головного управління житлово – комунального господарства міської ради Олександр Головченко, така акція ініціюється з метою приведення обласного центру до належного санітарного стану, поліпшення навколишнього природного середовища, естетичного вигляду і експлуатаційного стану елементів благоустрою, поєднання зусиль органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств, установ та широких верств населення. Відповідно до прийнятого рішення, днями загальноміських суботників по впорядкуванню території міста стануть 31 березня, 2, 12 та 28 квітня. Для координації дій під час акції “Чисте місто” виконком утворив міський штаб на чолі з міським головою Олександром Саінсусом. Головное управління житлово-комунального господарства, Ленінська та Кіровська районні у місті Кіровограді ради отримали доручення у тижневий термін з дня прийняття рішення розробити та надати штабу плани робіт щодо благоустрою території. Керівникам комунальних ремонтно-експлуатаційних підприємств, житлово-експлуатаційних контор згідно з рішенням належить вжити заходів щодо приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, контейнерних майданчиків, упорядкувати дитячі майданчики та майданчики для сушіння білизни. Необхідну кількість транспорту для вивезення побутового сміття під час проведення загальноміських суботників по впорядкуванню території міста забезпечать Головноме управління ЖКГ та управлінню розвитку транспорту та зв'язку. Виконавчий комітет рекомендував товариству з обмеженою відповідальністю "КАТП - 1128" під час проведення міської акції "Чисте місто" з 2 квітня 2012 року по 30 квітня 2012 року безоплатно приймати на міське сміттєзвалище сміття, зібране на території міста Кіровограда КРЕПами, ЖЕКами, освітніми, медичними закладами, комунальним підприємством по утриманню шляхів, комунальним підприємством "Трест зеленого господарства", Кіровоградською філією № 2 товариства з обмеженою відповідальністю "РАФ ПЛЮС", населенням та підприємствами різних форм власності . Контроль за виконанням підприємствами усіх форм власності, установами, організаціями міста робіт по благоустрою та підтриманню належного санітарного стану покладено на начальника спеціалізованої інспекції Кіровоградської міської ради Віктора Іванова.
.

ВИКОНАВЦЕМ ПОСЛУГ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ПОСТАЧАННЯ ХОЛОДНОЇ ВОДИ ТА ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОВІДВЕДЕННЯ ВИЗНАЧЕНО ОКВП “ДНІПРО – КІРОВОГРАД”

У зв’язку з припиненням юридичної особи комунального підприємства „Кіровоградське водопровідно-каналізаційне господарство Кіровоградської міської ради” в результаті реорганізації шляхом приєднання до обласного комунального виробничого підприємства „Дніпро-Кіровоград”, з метою врегулювання питання щодо визнання суб'єктів господарювання виконавцями послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення, чіткого розмежування відповідальності між суб'єктами господарювання, посилення їх відповідальності перед споживачами виконавчий комітет Кіровоградської міської ради вирішив визначити обласне комунальне виробниче підприємство „Дніпро-Кіровоград” виконавцем послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення у житловому фонді комунальної власності територіальної громади м. Кіровограда, а комунальне підприємство „Теплоенергетик” – виконавцем послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення у житловому фонді комунальної власності територіальної громади міста Кіровограда на території селища Нового з використанням внутрішньобудинкових мереж житлово-експлуатаційних організацій міста Кіровограда, в повному господарському віданні чи оперативному управлінні яких перебуває відповідний житловий фонд.
Як повідомив заступник міського голови Микола Вєщев, своїм рішенням виконком доручив балансоутримувачам будинків житлового фонду комунальної власності територіальної громади міста Кіровограда, у віданні (управлінні) яких знаходяться внутрішньобудинкові мережі, укласти угоди з виконавцями послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення для забезпечення технічної можливості надання цих послуг споживачам у багатоквартирних будинках.
У свою чергу, виконавці послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення у житловому фонді комунальної власності територіальної громади міста Кіровограда зобов’язані укласти договори на надання послуг централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення з фізичними та юридичними особами, які отримують чи мають намір отримати зазначені послуги та здійснювати збір платежів за надані послуги згідно з розміром затверджених цін/тарифів та показань засобів обліку або за нормами, затвердженими в установленому порядку.

СПОСТЕРЕЖНА КОМІСІЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПРОЗВІТУВАЛА ЗА СВОЮ РОБОТУ У 2011 РОЦІ

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради взяв до відома звіт своєї спостережної комісії за 2011 рік, який надала під час засідання виконкому голова комісії, керуюча справами виконавчого комітету Лідія Єльчанінова.

ЗВІТ про роботу спостережної комісії виконавчого комітету Кіровоградської міської ради за 2011 рік

Рішенням виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 10 травня 2011 року № 462 «Про спостережну комісію» утворено спостережну комісію виконавчого комітету Кіровоградської міської ради у новому складі.
До складу комісії входять представники трьох громадських організацій (Кіровоградської міської організації ветеранів України, об’єднання громадян «Свобода», громадська організація «Територія успіху»), депутат Кіровоградської міської ради.
Робота спостережної комісії визначається Положенням про спостережні комісії, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2010 року № 1042 «Про внесення змін до Положення про спостережні комісії» та планами її роботи на перше та друге півріччя 2011 року, затвердженими головою комісії 15 лютого та 30 червня 2011 року.
Організаційною формою роботи комісії є її засідання. Графіки проведення засідань визначають їх періодичність відповідно до вимог Положення (не рідше одного разу на місяць).
Протягом січня-грудня 2011 року проведено 18 засідань спостережної комісії, на яких розглянуто 63 питання відносно 342 осіб, які відбувають покарання в Кіровоградській ВК № 6, Кіровоградському слідчому ізоляторі управління Державної пенітенціарної служби України в області з питань умовно-дострокового звільнення, заміни невідбутої частини покарання більш м’яким, переведення з колонії середнього рівня безпеки до дільниці соціальної реабілітації, про заміну умов утримання шляхом переведення до виправної колонії мінімального рівня безпеки, переведення до приміщення камерного типу колонії максимального рівня безпеки тощо.
На виконання Закону України «Про амністію у 2011 році» спостережною комісією за поданням адміністрацій Кіровоградської ВК № 6 та Кіровоградського слідчого ізолятора погоджено матеріали відносно 4 осіб щодо застосування зазначеного Закону, а саме п. «а» та «б» статті 3 Закону (засуджених вперше за умисні злочини, за які законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк не більше восьми років та які на день набрання чинності цим Законом відбули не менше половини призначеного строку основного покарання, та засуджених за умисні злочини, за які законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк не більше шести років та які на день набрання чинності цим Законом відбули не менше двох третин призначеного строку основного покарання).
З метою реалізації завдань щодо організації громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених спостережна комісія у своїй практичній діяльності здійснює проведення виїзних засідань, прийом з особистих питань, вивчення стану комунально-побутового та медико- санітарного забезпечення засуджених, які відбувають покарання в Кіровоградській виправній колонії № 6.
У липні 2011 року відбулося виїзне засідання спостережної комісії та здійснено вивчення стану медико-санітарного забезпечення засуджених в Кіровоградській ВК-6.
За результатами вивчення цього питання, з метою сприяння адміністрації установ виконання покарань у залученні громадських організацій, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій та громадян щодо медико-санітарного забезпечення, здійснення оздоровчо-профілактичних заходів на адресу начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області направлено запит стосовно кількості засуджених та ув’язнених, які перебувають в установах, що розташовані на території м.Кіровограда, та хворіють на туберкульоз, та які заходи лікувального та профілактичного характеру здійснюються щодо зазначеної категорії громадян. Інформація, отримана за запитом, була розглянута на засіданні спостережної комісії, а громадським організаціям запропоновано долучитися до надання можливої допомоги засудженим хворим на туберкульоз (громадською організацією «Територія успіху» надано матеріальну допомогу на встановлення віконного блоку в медичній частині Кіровоградського слідчого ізолятора).
З метою реалізації функцій спостережної комісії щодо обліку осіб, звільнених умовно-достроково, комісією запроваджено отримання інформації від установ виконання покарань в Кіровоградській області щодо зазначеної категорії осіб - мешканців м.Кіровограда.
Спостережною комісією шляхом направлення запитів до Кіровського та Ленінського районних відділів Кіровоградського міського відділу УМВС України в області та отримання від них інформації щодо поведінки за місцем проживання осіб, звільнених умовно-достроково та які мали намір після звільнення проживати на території відповідного району міста, здійснюється громадський контроль за зазначеною категорією громадян.
Відповідно до пункту 5 Положення про спостережні комісії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2010 року № 1042 «Про внесення змін до Положення про спостережні комісії», спостережною комісією виконавчого комітету міської ради щокварталу до обласної спостережної комісії надається звіт про її роботу.
Протягом звітного періоду випадків оскарження прийнятих комісією рішень щодо погодження постанов та подань адміністрацій установ виконання покарань не було.


Керуючий справами виконавчого комітету міської ради, голова спостережної комісії Л.Єльчанінова

за матеріалами
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool