Одеські залізничники взяли участь у відправленні демонстраційного рейсу контейнерного поїзда за маршрутом «Шовкового шляху»

Січень 15, 2016 | Новини | Переглядів: 869 | Коментарі: 0

Сьогодні на терміналі ДП «Іллічівський морський торгівельний порт» відбулися урочистості присвячені відправленню тестового рейсу контейнерного поїзда з України до Китаю за маршрутом Нового Шовкового шляху.

Таким чином, транспортники відпрацьовують маршрут та налагоджують спільну роботу операторів поїзда в кожній з країн-учасниць. У складі поїзда, який вирушає за новим маршрутом, 20 контейнерів. Час прямування поїзда приблизно 11,5 діб. За словами керівництва галузі, рейс буде конкурентоспроможним (у порівнянні з маршрутами через РФ) за термінами доставки та по тарифу.

У заході взяли участь віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, міністр економіки Айварас Абромавичус, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, Голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі, в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Олександр Завгородній, начальник регіональної філії «Одеська залізниця» Григорій Бойко, портовики та інші почесні гості. Після перерізання стрічки у присутності численних гостей тепловози виконали насув контейнерів на пором «Geroite na Sevastopol» (Болгарія).

«Запуску контейнерного поїзда передували домовленості між залізничними адміністраціями України, Азербайджану, Грузії, Казахстану, портами Батумі, Поті, Алят, Актау, Каспійським пароплавством та інших. Завдяки спільним зусиллям наш клієнт отримає послугу, що дозволить завантажити вантаж в Україні чи в Європі, довезти його до Китаю або країн Середнього Сходу», - розповів в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Олександр Завгородній.

Одеські залізничники взяли участь у відправленні демонстраційного рейсу контейнерного поїзда за маршрутом «Шовкового шляху»

Одеські залізничники взяли участь у відправленні демонстраційного рейсу контейнерного поїзда за маршрутом «Шовкового шляху»

«Це результат багатомісячної роботи великої команди людей з Уряду, Міністерства інфраструктури, Укрзалізниці, що здійснили давню мрію та знайшли альтернативний шлях з Європи до Китаю через Україну. Нарешті ми можемо відійти від приставки «потенційний», коли говоримо про транзитний потенціал України. Цей потенціал вже реалізується. Всі формальності врегульовані, підписано протокол між керівниками залізниць країн-учасниць. За 2-3 тижні, сподіваюсь, ми зможемо перейти до робочого режиму експлуатації цього маршруту», – заявив Андрій Пивоварський.

Відповідно до інформації Мінінфраструктури, вантажовідправники вже роблять заявки на перевезення до Китаю продуктів харчування, а з Китаю запчастин, будівельних матеріалів, електроніки тощо. Наразі ведуться переговори з іноземними компаніями. Завантаження поїзда у зворотному напрямку планується на 100%

Нагадаємо, що експериментальний рейс відправився з Іллічівського порту за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай (через Каспійське та Чорне моря) - новим напрямом «Шовкового шляху». Він включає паромні переправи Чорного та Каспійських морів (Іллічівськ - Батумі і Алят - Актау-Порт).

Прес-центр Одеської залізниці


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool