Одеські залізничники вдосконалюють заходи з попередження розкрадань обладнання

Жовтень 06, 2014 | Новини | Переглядів: 688 | Коментарі: 0

За 9 місяців поточного року матеріальні збитки від розкрадань та пошкоджень пристроїв СЦБ та зв’язку Одеської залізниці становлять 166 тис. грн.

За цей період зафіксовано 121 випадок розукомплектування, псування та крадіжок майна залізниці сторонніми особами. По всім випадкам були порушені кримінальні провадження на підставі ст. 185 (крадіжка) та ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Значна частина матеріальних збитків нанесена у зв’язку з розукомплектуванням невідомими особами релейних шаф, крадіжок трансформаторів та дросель-трансформаторів, викрадень та псувань кабелю зв’язку. За вказаний період було розукомплектовано 6 релейних шаф, викрадено 233 прилади СЦБ та 53 дросель-трансформатори.
Найбільш криміногенними дільницями залізниці є Снігурівка – Апостолове, Долинська – Миколаїв, Борщі – Слобідка, Заплази – Жеребкове, станції Каховка, Зелена.
Служба сигналізації та зв’язку залізниці надсилає у правоохоронні органи листи з проханням вжити відповідні заходи з попередження крадіжок та пошкоджень невідомими особами пристроїв інфраструктури залізниці. Крім того за 9 місяців 2014 року працівниками підрозділів господарства сигналізації та зв’язку залізниці та працівниками лінійних відділів УМВС України було проведено 51 рейд по перевірці пунктів прийому металобрухту від населення та проведено 127 взаємоперевірок з правоохоронними органами з питань випадків крадіжок або пошкоджень пристроїв СЦБ та зв’язку.
По забезпеченню безпеки руху, надійності пристроїв та для виключення можливості їх розукомплектування за вказаний період виконано додаткові заходи з метою посилення боротьби з крадіжками, зокрема: обладнано захисними сітками 168 карликових і переїзних світлофорів; встановлено 186 додаткових запірних пристроїв (на релейних та батарейних шафах, стрілочних електроприводах), впроваджено 229 одиниць сигналізацій контролю відкриття дверей релейних приміщень та шаф, а також 221 антивандальний пристрій для захисту дросель-трансформаторів.
По кожному з випадків розкрадання чи пошкодження обладнання оперативний персонал господарства у терміновому порядку інформує органи міліції.

*Довідка
Прилади, які обслуговують працівники господарства сигналізації та зв’язку, забезпечують безпеку руху поїздів. Несанкціоновані втручання сторонніми особами в роботу залізниці заважає нормальному функціонуванню технічних засобів. Усі випадки розкрадань і пошкоджень приладів сигналізації, централізації, блокування та зв’язку загрожуватиме безпеці руху поїздів, можуть створити аварійну ситуацію на залізниці, що загрожує схоронності вантажів та життям пасажирів. По кожному з зафіксованих випадків правопорушень повний пакет документів відносно викраденого чи пошкодженого майна залізниці передається до Управління міністерства внутрішніх справ України на Одеській залізниці.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool