Одеські залізничники розробили пристосування для виведення з перегону заклинених колісних пар поїздів

Червень 16, 2016 | Новини | Переглядів: 932 | Коментарі: 0

Фахівці регіональної філії ПАТ УЗ «Одеська залізниця» впроваджують на підприємстві нові пристосування для виводу з перегону заклинених колісних пар поїздів прискореного руху Хюндай (HRCS2), Тарпан (ЕКР) та ССРС.

Пристосування «Ролики» є власною розробкою одеських залізничників. Ще у минулому століття працівники відновних поїздів Одеської магістралі розробили креслення та виготовили пристосування «Ролики» для виведення з перегону заклинених колісних пар рухомого складу діаметром 950-1050 мм. У 2012 році пройшли навчання щодо встановлення цього пристосування під колісні поїзди Хюндай (HRCS2) та Тарпан (ЕКР) за допомогою домкратів. Тоді на Одеської магістралі проаналізували роботу відновних поїздів інших залізниць та прийняли рішення про необхідність зменшення часу на встановлення пристосування «Ролики» на колісні пари.

Вже на початку 2016 року за завданням головного ревізора з безпеки руху поїздів і автотранспорту регіональної філії «Одеська залізниця» Рудольфа Мелкумяна були виготовлені перші пристосування, які можливо встановлювати під колісні пари прискорених поїздів, без використання вантажопідіймальних домкратів. Це дало перевагу в суттєвому скороченні часу відновних робіт. Але нова розробка використовувалась лише під колісні пари діаметром 760-890 мм.

Тепер, враховуючи отриманий позитивний досвіт у використанні діючого пристосування, за наявними кресленнями та розрахунками працівники вагонних депо станцій Одеса-Застава-1, Т.Шевченка та Херсон виготовили нові пристосування, які можливо встановити під колісні пари діаметром від 750 до 1050 мм. Фактично залізничники отримали зручне пристосування, комплект якого складається усього з чотирьох частин. Його доставка до місця виконання робіт можлива легковим автомобілем, а безпосередньо тривалість встановлення пристосування складає 10-20 хвилин. Крім цього, кожна частина встановлюється під колесо окремо, спрощується й їх з’єднання між собою. Швидкість пересування після встановлення під колесо складає до 15 км/год.

Зазначимо, на сьогодні в усіх відновних поїздах регіональної філії проведено практичні навчання щодо встановлення удосконаленого пристосування «Ролики» під колісні пари рухомого складу. Завдяки цьому ще однією перевагою пристосування нового зразку в тому, що переносять, встановлюють під колесо та знімають з рейок лише два працівника відновного поїзда.
«Ефективність та зручність використання виготовлених пристосувань «Ролики» перевірене, випробуване під колісними парами різного типу рухомого складу», – констатує Рудольф Мелкумян.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool