Одеські залізничники провели 32 заходи спрямовані на зменшення обсягів споживання газу

Листопад 19, 2014 | Новини | Переглядів: 593 | Коментарі: 0

За 10 місяців поточного року одеські залізничники провели 32 заходи спрямовані на зменшення обсягів споживання газу у 21 структурному підрозділі.

На Одеській магістралі понад сотні газових котелень і топочних за рік споживають у середньому близько 14 млн. м3 газу вартістю понад 80 млн. грн., а тому пошуки альтернативних джерел теплової енергії і оптимізація споживання паливно-енергетичних ресурсів наразі особливо актуальні через високу вартість газового палива. Тому важливим є реалізація Плану заходів щодо зменшення обсягів споживання природного газу залізничним транспортом України протягом опалювального періоду 2014-2015 рр по Одеській залізниці. За вказаний період впроваджено альтеративні системи електроопалення приміщень з використанням електрокотлів, електроконвекторів, обігрівачів у моторвагонного депо Одеса-Застава-1, локомотивних депо Котовськ, Знам’янка, Миколаїв-Вантажний. Крім того забезпечено задовільний стан для введення в експлуатацію резервних вугільних котелень у вагонному експлуатаційному депо Котовськ, Знам’янка, Знам’янській та Миколаївській дистанціях колії, колійній машинній станції Знам’янка, рейкозварювальному поїзді станції Первомайськ-на-Бузі, Знам’янському та Шевченківському будівельно-монтажному експлуатаційному управлінні, будівельно-монтажному поїзді станції Знам’янка та резервної мазутної котельні вагонного депо Каховка.
Для забезпечення завдання зниження споживання газу на 30% у порівнянні з минулим роком на залізниці діє ефективна система контролю за споживанням газу у робочій час та неробочі дні згідно встановлених лімітів. Враховуючи високу вартість газового палива, необхідно в першу чергу значно знизити його споживання і важливе значення у цьому має утеплення будівель, що значно заощаджує використання паливних ресурсів, адже починати роботу, розробку енергоефективних проектних рішень необхідно з забезпечення енергозбереження у будівлях шляхом використання енергоефективних теплоізолізаційних матеріалів, енергоекономічних конструкцій зовнішніх стін, систем утилізації тепла тощо.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool