Одеська залізниця зазнала понад 11,8 млн. грн. збитків від приміських перевезень за 2014 рік

Березень 02, 2015 | Новини | Переглядів: 651 | Коментарі: 0

Одеська залізниця за 12 місяців 2014 року зазнала збитків від приміських пасажирських перевезень на суму 11,8 млн. грн., що на 3,9% більше, ніж за від-повідний період минулого року. Рівень збитковості яскраво ілюструє відсоток покриття витрат доходами – за 2014 рік цей показник становив 14,7%, тобто з кожної вкладеної гривні повертається тільки 15 копійок.

Погіршує ситуацію в приміському секторі пасажирських перевезень забор-гованість державних адміністрацій за пільгові перевезення 26 пільгових кате-горій громадян.
Протягом 2014 року 5,3 млн. пасажирів скористалися послугами Одеської залізниці у приміському сполученні. У приміському та дальньому сполученнях за вказаний період перевезено 3,2 млн. пасажирів пільгових категорій на суму 36,7 млн. грн., а компенсації отримано 20,4 млн. грн., тобто тільки 55,3% від необхідної суми. Найгірша ситуація по місту Олександрія, а саме відсоток ком-пенсації складає – 19,3%, по місту Черкаси – 34,1%, по Вінницькій області – 36,0%. По Одеській області лише за 2014 рік заборгованість залізниці стано-вить 16,3млн. грн., з них – 10,7 млн. грн. заборгувала Одеська міська рада. Від-соток компенсації по області складає 50,2%, безпосередньо по місту Одеса – 33,6%.

*Довідка
Недоотримання компенсації за пільгові перевезення окремих категорій громадян створює суттєві перешкоди для забезпечення у повному обсязі придбання запасних частин та негативно впливає на технічний стан моторвагонного рухомого складу, який потребує негайного оновлення або ремонту. Одеська залізниця щороку зазнає збитків, забезпечуючи приміські пасажирські перевезення.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool