Одеська залізниця: за 6 місяців розкрито та попереджено 17 випадків крадіжок

Липень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 812 | Коментарі: 0

За перше півріччя поточного року працівники Одеського загону воєнізованої охорони залізниці розкрили та попередили 17 випадків крадіжок на суму 7 тис. грн., зокрема два випадки крадіжок вантажів (вугілля, металобрухт) та ще 15 випадків розкрадання матеріальних цінностей залізниці (елементів верхньої будови колії, приладів сигналізації та зв’язку)

 За півроку було затримано 23 особи: троє за крадіжки вантажів і ще 20 – за розкрадання матеріальних цінностей. Було порушено 16 кримінальних проваджень.
Слід зазначити, що понад третину від загальної кількості випадків розкрадань, зафіксованих в межах Одеської залізниці, розкрито та попереджено Одеським загоном відомчої воєнізованої охорони. Пріоритетними завданнями для стрілецьких команд є супроводження та охорона вантажів під час курсування, у парках станцій, а також схоронність матеріальних цінностей залізниці. У першому загоні працюють 856 працівників. Чотирнадцять підрозділів (стрілецьких команд), зокрема на станціях Одеса-Застава1, Одеса-Сортувальна, Одеса-Товарна, Котовськ, Рені, Арциз забезпечують схоронність вантажів, які перевозяться залізничним транспортом у напрямках Вапнярки, Колосівки та Ізмаїла (до станції Рені). Начальник Першого Одеського загону воєнізованої охорони Олег Опенкін пройшов трудовий шлях від сержанта міліції до полковника транспортної міліції, де пропрацював 25 років. Ввірений підрозділ очолює перший рік, проте у справі боротьби з розкрадачами не вбачає нічого нового: «Ми успішно й надалі долатимемо злочинність тісно співпрацюючи із транспортною міліцією, адже ми з ними робимо спільну справу», – підкреслив начальник Одеського загону.
У загоні навіть створені оперативні групи взаємодії з транспортною міліцією, які спрямовані на попередження розкрадань, несхоронності перевезень, порушень встановленого порядку у парках станцій, на криміногенних дільницях. Працівники відпрацьовують дільниці обслуговування, також проводяться спільні наради на яких розглядаються проблемні питання стану схоронності вантажів.
Особливу увагу приділяють профілактичній роботі серед молоді, зокрема налагоджено роботу з керівниками навчальних закладів щодо проведення роз’яснювальної роботи, бесід серед учнів щодо їх відповідальності за втручання у роботу залізниці. За 6 місяців працівниками загону було проведено 79 бесід у загальноосвітніх школах № 5, 23, 27, 28, 51, 100 міста Одеси, Одеському інституті фінансів, Одеському коледжі транспортних технологій та багатьох інших навчально-виховних закладах Роздільної, Арцизу, Рені, Котовська, що розташовані поблизу об’єктів залізничної інфраструктури


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool