Одеська залізниця узгоджує тарифи на перевезення громадян у приміському сполученні

Березень 26, 2015 | Новини | Переглядів: 788 | Коментарі: 0

Одеська залізниця звернулася до обласних державних адміністрацій для узгодження підвищення тарифів на перевезення громадян у приміському сполученні на 30%.

Таке підвищення є вимушеною мірою, адже несвоєчасність підвищення рівня приміських тарифів і низьке покриття витрат доходами не забезпечують належне виконання приміських перевезень. До того ж приміські перевезення громадян здійснюються в умовах значного зносу моторвагонного рухомого складу.
За 2014 рік збитки залізниці від соціально важливих приміських перевезень становили 314,1млн.грн. (до відповідного рівня 2013 року – 103,9%), доходи покривають витрати усього на 14,7%. Таким чином на 1 гривню експлуатаційних витрат на приміські перевезення залізниця отримує усього 14,7 копійок доходу. Перехресним субсидуванням за рахунок вантажних перевезень залізниця компенсує збитки від приміських перевезень, але тільки за 2014 рік обсяги відправлення вантажів скоротилися на 7,9% до рівня минулого року.
У порівнянні з вартістю проїзду автотранспортом на приміських маршрутах по області вартість проїзду у приміських поїздах у середньому менша у 3,5 рази на однакову відстань, зокрема вартість проїзду на електропоїзді від Одеси до Роздільної (72 км) наразі становить 12 грн. 82 коп., в той час як вартість проїзду автобусом в середньому – 36 грн. 50 коп., а маршруткою – 46 грн. 50 коп. Орієнтовно після підвищення вартості проїзд електропоїздом з урахуванням зростаючих витрат до Роздільної становитиме 16 грн. 70 коп.
Тарифи на приміські перевезення регулюються облдержадміністраціями. Проте залізничники підкреслюють, що ціни на комплектуючі матеріали, сировину використання яких забезпечує безперебійний процес приміських перевезень, формуються у ринкових умовах. На сьогоднішній день зберігається стійка тенденція відставання темпів росту приміських тарифів від зростання цін на дизельне паливо, електроенергію, металопрокат, запчастини, матеріали тощо.
Слід зазначити, що подібна робота по узгодженню підвищення тарифів на перевезення громадян у приміському сполученні з облдержадміністраціями ведеться на всіх магістралях Укрзалізниці, низка з яких по окремим областям вже погоджено збільшення вартості проїзду до 80% від первісної.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool