Одеська залізниця пишається працівниками, які гідно виконують свій професійний обов’язок

Квітень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 977 | Коментарі: 0

Нещодавно на адресу редакції галузевої газети Одеської залізниці надійшов лист-подяка від інваліда першої групи Оксани Качанової, що мешкає у місті Первомайськ Миколаївської області.

Пані Оксана висловлювала щиру подяку працівникам залізничного вокзалу Миколаїв, станції Первомайськ-на-Бузі та провідникам поїзда №27/28 "Київ-Севастополь". У листі автор дякує усім залізничникам, що зробили поїздку максимально комфортною та приємною. Це яскраве свідчення того, що робота залізничників направлена на створення безбар’єрного простору для осіб з обмеженими фізичними можливостями на залізниці є продуктивною.
До того ж із кожним роком пасажирський вокзал Миколаїв стає доступнішим для інвалідів. З 2008 року на Миколаївському вокзалі організовано роботу Групи з надання допомоги пасажирам з обмеженими фізичними можливостями. Інвалідам та їх супроводжуючим з боку працівників залізниці надається практична допомога при посадці/висадці з вагонів, супроводженні територією вокзалу, доставці ручної поклажі тощо.
З 2010 року на пасажирському вокзалі Миколаїв облаштовано спеціальну кімнату відпочинку для інвалідів з туалетною кімнатою (пристосованою для обслуговування даної категорії пасажирів), кімнатою для приймання їжі та холом. При виконанні будівельних та ремонтних робіт були враховані вимоги щодо потреб людей з обмеженими фізичними можливостями (пандуси, пологі з’їзди, поручні, спеціальні прилади тощо).
Протягом останніх років пандусами з поручнями було обладнано вхід до будівлі вокзалу та в’їзд на 2 платформу.
На вокзалі цілодобово функціонують туалет для інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату та медичний пункт, обладнаний інвалідними візками та іншими допоміжними засобами. Також обладнано кнопку виклику персоналу на висоті, зручній для користування інвалідів. У залі очікування підвищеного комфорту, який розташовано на першому поверсі вокзалу, виділені 16 місць для відпочинку інвалідів.
Інформаційні засоби (покажчики, піктограми, візуальні щити) спрощують перебування інвалідів на вокзалі. Для пасажирів з вадами зору проводиться дублювання необхідної візуальної інформації шрифтом Брайля: виготовлення та розміщення табличок по вокзалу Миколаїв у кількості 10 шт. заплановано на 2-3 квартал 2013 року.
Працівники залізниці, які обслуговують пасажирів, систематично беруть участь у технічних заняттях, де обговорюється порядок надання транспортних послуг і доступність об’єктів залізничного транспорту для осіб з обмеженими фізичними можливостями.
Керівництво пасажирської служби Одеської залізниці пишається працівниками, які сумлінно виконують свої обов’язки та створюють комфортні умови для пасажирів.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool