Одеська залізниця: на залізничному транспорті зафіксовано 92 випадки травмування

Грудень 04, 2014 | Новини | Переглядів: 683 | Коментарі: 0

Протягом січня – листопада поточного року через грубе порушення правил безпеки на Одеській залізниці сталося 92 випадки травмування, не пов’язаних із виробництвом, з них смертельних – 54.

Причому 48 випадків травмування сталися на станціях (з них 21 смертельний). Ще 44 випадки травмування сталися на перегонах з яких 33 – смертельних. Варто зазначити, що за 11 місяців 2014 року травмовано четверо дітей віком до 16 років, з них одна дитина не вижила.
У зв’язку зі значною кількістю травмувань залізничники вкотре нагадують, що об’єкти залізничного господарства – це зона підвищеної небезпеки, де рівень смертності від нещасних випадків залишається високим. Основними причинами нещасних випадків є порушення громадянами вимог Правил безпеки громадян на залізничному транспорті, серед яких перехід залізничних колій у невстановлених місцях (на перегонах, у горловинах станцій), пересування вздовж залізничних колій поблизу рухомого складу, піднімання на дах рухомого складу на електрифікованих коліях тощо.
Працівники Одеської залізниці закликають громадян бути уважними та суворо дотримуватися правил безпеки, адже навіть незначне порушення може призвести до фатальних наслідків. Дорослим слід бути особливо пильними – постійно нагадувати дітям правила безпеки і не дозволяти їм гратися біля об’єктів залізничної інфраструктури. Переходячи залізничну колію, слід бути максимально обережними і починати рух, тільки впевнившись у відсутності потяга (локомотива, вагона, дрезини тощо). Наближаючись до залізничного переїзду, громадяни повинні слідкувати за світловою і звуковою сигналізацією. Слід пам’ятати, що машиніст локомотива не в змозі вмить зупинити потяг – гальмівний шлях поїзда, залежно від швидкості, сягає мінімум кілометр.
З правилами безпеки громадян на залізничному транспорті України можна ознайомитися на залізничних вокзалах, у вагонах пасажирських і приміських поїздів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool