Одеська область: знайшли півтонну німецьку авіаційну бомбу

Липень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 916 | Коментарі: 0

20 липня о 10:20 до служби порятунку «101» Березівського району надійшло повідомлення про те, що в районному центрі на території приватного домогосподарства під час проведення будівельних робіт було знайдено, орієнтовно, авіаційну бомбу.

 

Рятувальники, які прибули до місця події, встановили, що знахідка – півтонна німецька авіаційна бомба «SK-500» часів Великої Вітчизняної війни. «Керівництвом ДСНС району спільно з місцевими органами влади було прийнято рішення про негайну евакуацію населення. Були перекрити всі під’їзди до місця проведення розмінування та евакуйовані близько 300 жителів райцентру», - розповів начальник пожежно-рятувальної частини №15 міста Березівка Олександр Грушко.

Автобусами евакуйованих місцевих жителів було вивезено до районного будинку культури, де їх забезпечили їжею і гарячим чаєм. 37 хворих, з яких 9 дітей, з них семеро з пологового відділення, центральної районної лікарні, яка знаходиться в декілька десятках метрах від місця події, були переведені у протирадіаційне укриття лікарні, а важкохворі, разом з медичними працівниками, евакуйовані до гуртожитку професійно-технічного училища.

О 15:00 до місця пригоди прибула група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Одеській області на чолі з майором цивільного захисту Романом Драчом. При детальному обстеженні було прийнято рішення про вивезення авіабомби за межі місця та її знищення. Небезпечна знахідка була завантажена на спеціальний автомобіль, вивезена в безпечне місце та о 19:50 знищена, повідомляє сайт ДСНС України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool