Очільник Кіровоградщини увійшов до Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад

Лютий 25, 2021 | Новини | Переглядів: 528 | Коментарі: 0

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко став членом Палати регіонів новоствореного Конгресу місцевих та регіональних влад пр. Президентові України сьогодні, 25 лютого.

«Відбулася знакова для України, кожного регіону і кожної громади подія. Президент Володимир Зеленський створив Конгрес місцевих та регіональних влад. Він стане новим майданчиком для діалогу та рішень між центром і громадами. А відтак, голос громад у Києві стане гучнішим. У нас в області робота з налагодження комунікації з громадами розпочалася ще торік, а тому Кіровоградщина вже має гарний майданчик. За посадою я увійшов до Палати регіонів. Почесна і дуже відповідальна місія», – зазначив Андрій Назаренко.

Голова ОДА додав, що в рамках Конгресу стартує робота над Муніципальним кодексом України, покликаним сприяти розвитку регіонів.
Конгрес складатиметься з президії, яку очолюватиме президент і до складу якої входитимуть найвищі посадові особи держави, а також Палати місцевих влад і Палати регіонів. Ці палати самостійно обиратимуть своє керівництво та делегуватимуть по троє представників від кожної палати у президію Конгресу.
Передбачається, що президія Конгресу засідатиме щомісячно, що дасть змогу забезпечити найкращу координацію діяльності всіх органів влади.

Палата місцевих влад та Палата регіонів збиратимуться щоквартально та подаватимуть пропозиції до порядку денного президії, а загальне засідання Конгресу відбуватиметься кожне півріччя.

Про створення Конгресу місцевих та регіональних влад Президент України Володимир Зеленський оголосив сьогодні під час засідання Ради розвитку громад та територій в рамках всеукраїнського форуму «Україна 30». 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool