Облдержадміністрація контролюватиме якість ремонтних робіт і терміни їх виконання на дорогах місцевого значення, - Сергій Кузьменко

Червень 26, 2018 | Новини | Переглядів: 898 | Коментарі: 0

Цього року дороги загального користування місцевого значення та комунальні дороги будуть ремонтувати за кошти Дорожнього фонду. 

Держава передбачила на область понад 380 мільйонів гривень на ремонт місцевих доріг. Загалом на Кіровоградщині плануємо цього року відремонтувати 88 таких доріг. Тобто в кожному з районів 3-5 автодоріг буде оновлено. Ще 13 вулиць буде відремонтовано в містах", – повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час інспектування ремонтних робіт на відрізку національної дороги Н-14 "Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв". 

Ремонтувати дороги місцевого значення будуть за класичною технологією – укладати вирівнювальний та верхній шари асфальтобетону, оскільки навантаження транспорту на таке покриття значно менше, ніж на дорогах державного значення (але залежно від попереднього стану). Загалом підрядники будуть виконувати поточний середній та дрібний ремонти, а також заходи з експлуатаційного утримання.

Сергій Кузьменко зауважив, що кошти на ремонт місцевих доріг виділено для кожного району. Розподілили їх пропорційно до протяжності автошляхів та з урахуванням пропозицій місцевих керівників. Перевага при визначенні доріг надавалася тим ділянкам, які сполучають села з районними центрами, та тим, по яких рухаються шкільні автобуси. "За дороги місцевого значення нині відповідає обласна державна адміністрація.

Ми будемо контролювати якість ремонтних робіт і терміни їх виконання. Сподіваюся, що вже у вересні ми зможемо прозвітувати про більшість виконаних робіт", – підкреслив керівник ОДА. Він також зазначив, що ремонт місцевих доріг – це не "одноразова акція". Наступного року також буде передбачене фінансування. "Будемо поступово рухатися до того, щоб якісних доріг в нашій області було не десятки, а сотні кілометрів", – підкреслив Сергій Кузьменко. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool