Обласною акцією Зірка пам’яті охоплено 2 637 ветеранів

Квітень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1060 | Коментарі: 0

Про це під час апаратної наради повідомила начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Валентина Вишневська, аналізуючи виконання заходів щодо соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни у рамках проведення у 2012 році обласної акції «Зірка пам’яті».

За її словами, зважаючи на необхідність посилення уваги суспільства до потреб ветеранів війни, поліпшення їх соціального захисту, у липні 2010 року за ініціативи голови облдержадміністрації започатковано обласну акцію "Зірка пам’яті".

- Соціальне значення та суспільний резонанс від втілення цього проекту в життя в області важко переоцінити, - підкреслила Валентина Вишневська.
Проект створено задля забезпечення системної персональної опіки шановних ветеранів з боку представників влади, медичних, освітніх, соціальних закладів та соціально-відповідального бізнесу, які систематично мають допомагати ветерану в його повсякденних клопотах.
За інформацією Валентини Вишневської, станом на 1 квітня 2012 року акцією охоплено 2 637 учасників бойових дій
Пільгове забезпечення
Щодо пільгового забезпечення ветеранів війни Валентина Вишневська зазначила, що на 2012 рік для надання пільг, у тому числі ветеранам війни, з державного бюджету буде виділено 164,1 млн. грн., що на 26,7 % більше, ніж у минулому році.
- За січень-березень поточного року таку допомогу вже отримали більше ніж 40 тисячам ветеранів війни на загальну суму – 16,9 млн. грн., - повідомила Валентина Вишневська.
Вона нагадала, що в рамках президентських соціальних ініціатив уже з травня поточного року доплати до пенсій для учасників війни збільшаться на 30-50%. Окрім цього, планується збільшення одноразової допомоги інвалідам та учасникам війни з нагоди Дня Перемоги.
Медичне забезпечення
В рамках акції "Зірка пам'яті" протягом І кварталу 2012 року профілактичними оглядами охоплено 1588 фронтовиків, проліковано 2011 осіб, зокрема 365 - на стаціонарі.
Більше трьох сотень ветеранів забезпечено медикаментами за пільговими рецептами.
- З початку року управліннями праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів видано 782 направлення на забезпечення інвалідів та інших осіб протезно-ортопедичними виробами, видано 717 одиниць засобів реабілітації, у тому числі 227 інвалідні крісла.
Валентина Вишневська повідомила, що із 23 по 27 квітня в кіровоградських стоматологічних поліклініках №1 та №2 розпочався Тиждень ветерана, в рамках якого буде проведено безкоштовний стоматологічний огляд ветеранів війни та лікування стоматологічних захворювань.
Начальник управління також зазначила, що за два роки дії акції відремонтовано та оснащено сучасними побутовими зручностями 285 палат для ветеранів Великої Вітчизняної війни.
- З метою поліпшення санаторно-курортного оздоровлення ветеранів війни, інших пільгових категорій громадян, управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації наразі розробляється проект обласної програми «Оздоровлення соціально незахищених верств населення Кіровоградської області на 2012-2016 роки на базі комунального підприємства “Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня” Кіровоградської обласної ради», - повідомила Валентина Вишневська.
- Щомісяця для додаткового оздоровлення інвалідів, ветеранів війни, праці, чорнобильців та воїнів-інтернаціоналістів за рахунок коштів обласного бюджету передбачається виділення 65 путівок по лінії управління охорони здоров’я та 10 путівок – по лінії головного управління праці та соціального захисту населення. Щокварталу гарантовану квоту на безплатне оздоровлення у здравниці матимуть ветерани війни та особи, на яких поширюється Закон України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.
Забезпечення спецавтотранспортом
За інформацією начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, за два роки проведення акції "Зірка пам’яті" для ветеранів Великої Вітчизняної війни за бюджетні та спонсорські кошти придбано 98 легкових автомобілів.
- Нинішнього року нові автомобілі отримали п’ятеро інвалідів, - повідомила Валентина Вишневська.
Вона відзначила, що дієвою підтримкою у цьому напрямі роботи з ветеранами стала успішна реалізація в області проекту «Соціальне таксі».
- Протягом І кварталу 2012 року транспортними послугами «соціальне таксі» скористалися 1033 особи, яким надано 1337 послуг, - зазначила посадовець.
- Значно полегшила процедуру замовлення соціального таксі можливість безкоштовного звернення пільговиків на "гарячу лінію голови облдержадміністрації", - відзначила Валентина Вишневська.
Волонтерський рух
За словами Валентини Вишневської, за ветеранами закріплено більше двох тисяч педагогічних працівників та 7452 учнів загальноосвітніх навчальних закладів, які надають допомогу по впорядкуванню господарств ветеранів. Найактивнішими Валентина Вишневська назвала волонтерські загони із Гайворонського, Добровеличківського, Новоархангельського, Новомиргородського, Олександрійського районів, міст Кіровограда та Олександрії.
"Ветеран on-line"
З метою увічнення пам’яті про ветеранів Великої Вітчизняної війни нинішнього року за ініціативи обласних молодіжних громадських організацій в рамках обласної акції „Зірка пам’яті” започатковано Інтернет-проект „Ветеран-online”.
- З моменту старту проекту пройшов лише місяць, а до його реалізації долучилися півтисячі волонтерів, абсолютна більшість яких школярі, - зазначила Валентина Вишневська. - В соціальних мережах вже створено 44 персональні сторінки ветеранів зі спогадами, відео- та фотодокументами та іншою персональною інформацією про ветеранів.
Поряд з цим, окрему увагу було зосереджено на проблемних питаннях, що стосувались пільгового перевезення, проведення ремонту помешкань ветеранів та забезпечення телефонним зв’язком.
- Ветеранів більше не стає, тому наш обов’язок – щодня максимально приділяти увагу та вирішувати проблеми стареньких, - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко. – Цього вимагає Президент України.
Посадовець звернувся до керівників територій залучати бізнес до спільного вирішення нагальних питань фронтовиків та покращення їхніх побутових умов.
- На День Перемоги кожен ветеран повинен бути оточений увагою та піклуванням, - це вимога голови облдержадміністрації, - наголосив присутнім перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool