Об'єднані територіальні громади - це фінансові ресурси і розвиток,- Сергій Кузьменко

Лютий 08, 2018 | Новини | Переглядів: 739 | Коментарі: 0

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Рівнянському сільському голові Віктору Неділько під час особистого прийому громадян в Новоукраїнці. 

Сільський голова, зокрема, звернувся за допомогою у проведенні ремонту двох аварійних мостів та автодороги державного значення Новоукраїнка-Бобринець, яка проходить через центр села.

Зважаючи на те, що населений пункт є колишнім райцентром, у якому нині проживає близько 5 тисяч мешканців, Сергій Кузьменко поцікавився в сільського голови, чи не розглядає місцева влада можливість створення об’єднаної територіальної громади.

Віктор Неділько повідомив, що робота у цьому напрямку ведеться, адже у селі створена необхідна матеріальна та інфраструктурна база для об'єднання.

"У нас є пожежна команда, комунальні підприємства з технікою, приміщення первинки", - повідомив він. "Тому ведемо діалог із Кропивницькою та Приютівською сільськими радами щодо перспектив об'єднання громад. Проте, поки що не заручилися підтримкою населення".

На думку голови облдержадміністрації, люди недостатньо поінформовані щодо переваг децентралізації. "Україна рухається цим шляхом.

Проте, нажаль, у нас є політики, які роблять собі рейтинг, спекулюючи на цій темі. Це буде не просто, тому треба набиратися терпіння, щоб крок за кроком йти до своєї мети", - зазначив Сергій Кузьменко. "Не буде великої біди, якщо ми цього не зробимо, однак ми будемо відставати від інших. Об'єднані територіальні громади – це фінансові ресурси і розвиток".

Стосовно ремонту доріг очільник області зауважив, що питання взято до уваги і по можливості буде підтримано. "Держава зараз виділяє більше фінансування на ці роботи. Зараз працюємо над пропозиціями і ваше прохання намагатимемося взяти до уваги", - запевнив голова облдержадміністрації.

Загалом з проблемними питаннями під час особистого приму до голови облдержадміністрації звернулися семеро жителів району. Заявників, зокрема, турбували питання щодо наявності в районній лікарні вакцини проти кору, забезпечення Комишуватської амбулаторії Інтернет-зв'язком, надання допомоги у лікуванні, врегулювання трудових відносин, виділення землі та інші питання. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool