Норми споживання газу знову збільшили

Березень 03, 2019 | Новини | Переглядів: 652 | Коментарі: 0

Уряд знижує норми споживання газу, а облгази через суд знову скасували знижені норми. Для тих, у кого немає лічильників норми споживання знову піднялися у три рази.

Пропонуємо офіційний коментар «Нафтогаз», який був опублікований на сторінці у фейсбуці.

Кременчукгаз звернувся до суду, який і призупинив дію урядової постанови про зниження норми споживання для побутових споживачів без лічильників до 3,29; 5,39; 10,49 куб. м на одну особу.
Тепер українці, у яких не встановлений газовий лічильник, знову мають оплачувати 9,8, понад 18 і аж 23 куби на одну особу, залежно від наявності централізованого гарячого водопостачання або газової колонки.
Що робити з платіжками?
Урегулювання питання з нормами споживання – зона відповідальності Міністерства енергетики. Щоб пришвидшити вирішення цього питання, радимо звертатися на урядову гарячу лінію 1545 та до ваших депутатів.
Сподіваємося, найближчим часом уряд знайде можливість привести норми споживання у відповідність з реальними потребами споживачів.
Необхідно провести повноцінний аудит облгазів, і тоді стане зрозуміло, скільки реально споживають люди. На основі такого аудиту можна обчислити реальні норми.
Ще більш правильне рішення - встановлення лічильників. Ми готові взятися за цей проект, який з 2010 року не подужали облгази. З нетерпінням чекаємо на затвердження нашого фінплану.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool