Номер свідоцтва платника ПДВ зазначати непотрібно

Січень 27, 2014 | Новини | Переглядів: 952 | Коментарі: 0

Головне управління Міндоходів у Кіровоградській області нагадує, що з 1 січня 2014 року змінено окремі норми Податкового кодексу України, що регламентують питання реєстрації платників ПДВ.

Зокрема, скасовано свідоцтво про реєстрацію особи платником ПДВ та надано право платникам податку на додану вартість отримувати витяги з реєстру платників ПДВ в органах Міндоходів.
Отримання витягів з реєстру не є обов’язковим, підтвердженням факту реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності платником ПДВ є наявність інформації про таку реєстрацію на офіційному веб-порталі Міндоходів, яка оновлюється щоденно.
У зв’язку з цим, з 1 січня 2014 року платники ПДВ, до внесення змін у відповідні форми документів, не зазначають номер свідоцтва ПДВ у:
- податковій декларації з ПДВ та додатках до неї;
- уточнюючому розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ;
- реєстрі виданих та отриманих податкових накладних;
- податковій накладній;
- інших документах, форми яких передбачали зазначення цього реквізиту.
Отже, з 1 січня 2014 року відсутність номера свідоцтва ПДВ у звітності чи у податковій накладній не є порушенням та не є підставою для відмови у прийманні звітності. Це стосується також інших документів, складених після 1-го січня 2014 року, форми яких передбачали зазначення номера свідоцтва.
При цьому інформуємо, що зазначення платниками ПДВ, реєстрацію яких платниками податку було здійснено до 1-го січня 2014 року, у податковій звітності з ПДВ, складеній після 1-го січня 2014 року, номера свідоцтва ПДВ не є порушенням порядку її заповнення.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool