Ніна Рахуба: В області простежується стійка тенденція зростання економічних показників

Серпень 17, 2011 | Новини | Переглядів: 1858 | Коментарі: 0

Начальник головного управління економіки облдержадміністрації Ніна Рахуба поспілкувалася із кіровоградськими журналістами. Під час прес-конференції Ніна Рахуба розповіла про розвиток економіки області у поточному році.

За словами Ніни Афанасіївни, обсяг промислового виробництва в області збільшився майже на 14%. Порівняно із січнем-липнем минулого року збільшено обсяги валової продукції сільського господарства на 2,1 %. Покращилося фінансове становище і підприємств.
Ніна Рахуба зазначила, що ці показники сприяють відновленню інвестиційної діяльності – в області вперше за 5 років зросли обсяги інвестицій. Уже відкрито завод з виробництва паливних гранул у Вільшанському районі, збудовано потужний свинокомплекс у Компаніївському районі; введено в експлуатацію ряд нових виробничих потужностей, зокрема, цех з виробництва мінеральної води "Кришталева", фасувально-пакувальну лінію заморожених овочів і фруктів у ТОВ "Агродар"; введено в експлуатацію ряд додаткових потужностей для зберігання сільгосппродукції у Знам’янському, Новоархангельському та Олександрійському районах.
Загалом, за час реалізації завдань програми "Центральний регіон - 2015", за словами Ніни Рахуби, в області реалізовано 34 інвестиційні проекти вартістю більш, ніж 253 мільйона гривень, на стадії реалізації перебуває іще 61 проект, на які вже витрачено більше 400 мільйонів гривень.

Проаналізувала Ніна Рахуба і цінову ситуацію в області, визначивши її за стабільну. Так, індекс споживчих цін у червні склав 99,4% до травня 2011 року, у липні – 98,6% до червня відповідно. При цьому за один з головних чинників, що вплинув на позитивні результати у сфері торгівлі, Ніна Рахуба визначила проект "Купуй кіровоградське".
Основною проблемою, що негативно впливає на стан економіки області Ніна Рахуба назвала борги із виплати заробітної плати. Попри комплекс вжитих заходів та поступове зменшення боргів, їх розмір всерівно лишається значним.
Досить детально Ніна Рахуба розповіла і про дві виставки, приурочені до визначної дати – 20-ї річниці незалежності України, що пройдуть у столиці та в обласному центрі. Так, завтра розпочне роботу всеукраїнська виставка "Барвиста Україна", на якій Кіровоградщину на 180 квадратних метрах київського експоцентру представлятимуть провідні підприємства, серед яких "Червона зірка", "Радій", "Урга", "М’ясокомбінат Ятрань", "Ласка", "Златомед" та багато інших.
А 20 серпня відбудеться обласна виставка-презентація "Купуй кіровоградське", що проходитиме паралельно із ярмарком сільськогосподарської продукції, придбати яку можна буде за цінами виробника. Захід особливий і небуденний, як місцем проведення, адже вперше в Кіровограді запрацює власний експоцентр, де й відбуватиметься виставка-презентація, так і формою проведення і метою для найближчої перспективи – адже ця виставка буде своєрідною репетицією заходу, що проходитиме в обласному центрі восени в рамках роботи міжнародного інвестиційного форуму.

за матеріалами сайту ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool