Необхідно повернути пільги працівникам, задіяних на шкідливих виробництвах,- Андрій Маліцький

Липень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 1014 | Коментарі: 0

Пільги, незаконно відібрані нинішньою владою у працівників шкідливих виробництв за так званими «Списками №1 і №2», необхідно повернути.

Це стосується, в першу чергу, більш як двох сотень професій металургійного профілю та сотні професій суміжних виробництв, серед яких видобуток та виробництво руд, – вважає заступник голови обласної організації «Опозиційного блоку» Андрій Маліцький.

В угоду умовам МВФ зі скорочення дефіциту пенсійного фонду вище керівництво держави пішло на безпрецедентні кроки, скорочуючи соціальні виплати працівникам шкідливих професій. Ці люди мали право вийти на пенсію у 35-­50 років та отримати більш високі виплати. Зараз же, згідно з травневою постановою Кабміну, списки пільговиків скоротилися майже втричі. Тепер, наприклад, по «Списку №1» із майже 170 тисяч працівників, які мали право на достроковий вихід на пенсію, залишили третину. Таку псевдотурботу нинішньої влади незабаром відчують на собі і працівники уранових шахт, – обурюється опозиціонер.

За його словами, основна проблема української влади полягає в тому, що уряд не ініціює великих інфраструктурних проектів, які б дали поштовх розвитку вітчизняної економіки та оживили внутрішній ринок.

– Необхідно будувати дороги, будинки, вокзали, мости, аеропорти, що, у свою чергу, дало б можливість працювати та заробляти машинобудівникам, металургам, транспортникам, будівельникам та людям багатьох інших професій. Від цього були б надходження до бюджетів усіх рівнів і до пенсійного фонду. Тоді б не довелося позбавляти соціальних пільг людей, які на шкідливих виробництвах втрачають здоров’я, а, подекуди, й життя, – зауважує Маліцький.

«Опозиційний блок» напрацював кілька законопроектів, спрямованих на соціальний захист працівників металургійної галузі та суміжних виробництв. Серед них проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України в частині оподаткування працівників, задіяних у підземних роботах та роботах з особливо шкідливими умовами праці». Ним, зокрема, передбачається відновлення пільгового оподаткування на рівні 10% для таких працівників з метою підвищення престижності даних професій та високої соціальної захищеності.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool