Нехтування правилами пожежної безпеки при експлуатації печей спричинило дві пожежі

Жовтень 19, 2011 | Новини | Переглядів: 1400 | Коментарі: 0

17 жовтня на Кіровоградщині через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення виникло дві пожежі. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області

У Кіровограді 66-річна господиня розтопила пічку у флігелі, дверцята її залишила відчиненими, а сама вийшла на подвір’я розвісити білизну. Біля печі лежали дрова. Очевидно випала жарина, яка й спричинила займання дров та домашніх речей. Хазяйка, помітивши небезпеку, зателефонувала на «101».
У с. Новолутківка Добровеличківського району господиня вирішила прискорити процес розпалювання печі та використала для цього солярку. Спалахнув вогонь, при цьому трохи горючої речовини потрапило жінці на одяг та зайнялося. Поки вона струшувала з себе полум’я, загорілися домашні речі. Жінка почала гасити полум’я самотужки. Пожежу помітили сусіди, які і викликали рятувальників.
Обидві пожежі ліквідовані, та уникнути матеріальних збитків, на жаль, не вдалося.
Тож, шановні громадяни! Вмикаючи електрообігрівачі, системи газового чи парового опалення, запалюючи піч чи грубу, потурбуйтеся, щоб разом з бажаним теплом ваше житло не потурбував “червоний півень”. Найчастіше пожежі у житловому секторі в осінньо-зимовий період виникають через несправне або саморобне електрообладнання, невчасно здійснений поточний ремонт груб і печей та через грубе порушення правил експлуатації.
Злочинне недбальство залишити без нагляду малолітніх дітей і ввімкнений обігрівач чи розтоплену піч!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool