НБУ спростовує неправдиву інформацію в ЗМІ щодо діяльності ПАТ КБ Приватбанку

Березень 27, 2015 | Новини | Переглядів: 928 | Коментарі: 0

Клієнти та партнери банку не мають підстав для занепокоєння у зв’язку з поширеною недостовірною інформацією стосовно діяльності зазначеної фінансової установи.

ПАТ КБ “Приватбанк” є стабільно працюючим системним банком з професійним менеджментом, виконує нормативи та вимоги регулятора, має затверджений план докапіталізації та підтримку з боку акціонерів. У своїй роботі ПАТ КБ “Приватбанк” дотримується відповідних норм щодо безперебійного обслуговування клієнтів. Крім того, регулятор здійснює постійний моніторинг наявності та достатності ліквідних коштів банку.

На сьогодні ПАТ КБ “Приватбанк” є системно важливим для фінансової системи та найбільшим ощадним спеціалізованим банком, адже його ринкова частка за вкладами населення становить більше 26%. З огляду на це Національний банк продовжуватиме за необхідності підтримувати цю фінансову установу, у тому числі шляхом надання кредитів рефінансування. Рефінансування буде спрямоване на виконання зобов’язань перед фізичними особами.

“Національний банк України надає кредити рефінансування на підтримку ліквідності лише платоспроможним банкам, що дотримуються вимог законодавства. Усі кредити надаються під якісну заставу, що має справедливу вартість, підтверджену провідними міжнародними компаніями-оцінщиками”, – наголосив перший заступник Голови Національного банку України Олександр Писарук.

З огляду на вищезазначене Національний банк України закликає ЗМІ та громадян не піддаватися на інформаційні провокації, сутність та походження яких наразі вивчається відповідними органами.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool