Начальник Одеської залізниці Микола Луханін підвів підсумки роботи магістралі за 2013 рік

Січень 10, 2014 | Новини | Переглядів: 719 | Коментарі: 0

30 грудня 2013 року начальник Одеської залізниці Микола Луханін провів селекторну нараду, що була присвячена підсумкам роботи магістралі за 2013 рік та основних завдань на рік наступний.

Микола Луханін відзначив, що 2013 рік став для Одеської магістралі роком напруженої роботи та досягнень, незважаючи на обмеженість фінансових ресурсів. За 2013 рік відправлено 29,7 млн тонн вантажів, що відповідає рівню минулого року. За прогнозованими даними пасажирообіг становитиме 7,5 млрд. пасажиро-км, що становить 100,3% до рівня минулого року. Фонд оплати праці у 2013 році збільшився на 1,5% у зв'язку з підвищенням окладів і тарифних ставок: з 01.06.2013 року на 5% і з 01.08.2013 року ще на 5 %. З першого січня 2014 року Укрзалізниця прийняла рішення про чергове збільшення тарифних ставок і окладів працівникам залізничної галузі на 5%.
Залізницею було впроваджено ряд програм технічного розвитку і підвищення ефективності роботи, зокрема: Програму впровадження технічних засобів, що забезпечують безпеку руху поїздів, Програма забезпечення безпеки руху на залізничних переїздах, План приведення господарств Одеської залізниці у відповідність до вимог Правил технічної експлуатації. Також виконано ряд заходів з обладнання пунктів пропуску, пунктів контролю через Державний кордон України на кордонах Одеської залізниці. У повному обсязі виконано Програму забезпечення безпеки руху на залізничних переїздах.
У 2013 році 517 працівників Одеської залізниці було відзначено державними та галузевими нагородами. Зокрема, державними нагородами України було нагороджено п'ять працівників, від Кабінету Міністрів України — чотири залізничники, ще 28 працівників було заохочено Міністерством інфраструктури України і 479 нагород отримали працівники магістралі від Укрзалізниці. Начальником Одеської залізниці за багаторічну сумлінну працю та вагомий особистий внесок у розвиток магістралі було нагороджено понад 3 тис. працівників, серед яких 1366 ветеранів праці, які отримали грошові винагороди до ювілейних дат.
Середньомісячна заробітна плата за 2013 рік становила 3 990 грн, що вище за рівень минулого року на 220 грн (5,9%). Якщо порівнювати середньомісячну заробітну плату по залізниці з середньою заробітною платою у регіонах, які обслуговує Одеська магістраль, то заробітна плата залізничників вища ніж у Кіровоградській області на 50%, Миколаївській — 32%, Одеській — 38%, Херсонській — 66%, Черкаській — 48%, Вінницькій — 47%. За досягнутим рівнем середньомісячної заробітної плати працівників Одеська залізниця стабільно утримує середнє місце серед інших залізниць України. У липні і серпні місяці виходили на перше місце, у січні, березні, травні, листопаді — на третє місце, тобто протягом року заробітна плата на залізниці була вищою за середньомісячну заробітну плату по Укрзалізниці.
Для недопущення погіршення фінансово-економічного становища на залізниці, збереження кваліфікованих кадрів, раціонального використання робочого часу на залізниці проводилася робота по оптимальному використанню робочого часу і встановлено суворий контроль за ефективним використанням коштів фонду оплати праці. Начальник одеської залізниці подякував колективу за розуміння необхідності реалізації зазначених заходів і сприяння стабілізації фінансового стану залізниці.
Найвагомішими подіями на залізниці у 2013 році стали введення в експлуатацію 109-квартирного житлового будинку для залізничників у місті Херсон, відкриття “роз'їзду 12 км” дільниці “Чорноморська — Берегова” для підвищення пропускною спроможності у напрямку морського торгового порту “Южний” та завершення реконструкції станцій Трикратне та Олександрівка.
Серед пріоритетів на 2014 рік Микола Луханін відзначив продовження усіх починань і програм, які передбачають удосконалення технології перевізного процесу, забезпечення надійності роботи усіх технічних засобів та покращення умов праці залізничників. Наступного року виконуватимуться роботи з електрифікації дільниці “Долинська — Миколаїв” та підвищення пропускної спроможності у напрямку порту “Южний”. Активно вирішуватиметься питання забезпечення житлом залізничників: в першу чергу це будівництво 18-квартирного житлового будинку по станції Усатове, 24-квартирного житлового будинку по станції Христинівка, 50-квартирного житлового будинку у Знам'янці та переобладнання адміністративної будівлі під житло у Роздільній.
На завершення селекторної наради начальник Одеської залізниці Микола Луханін висловив сподівання, що реалізації запланованого ніщо не завадить та привітав трудовий колектив магістралі з Новим 2014 роком та Різдвом Христовим. Побажав працівникам та їх родинам міцного здоров’я, добробуту, щастя та радості.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool