Набережна Інгулу у Кіровограді отримає ім’я героїв Чорнобиля

Квітень 14, 2016 | Новини | Переглядів: 1426 | Коментарі: 0

Сьогодні 14 квітня, відбулося чергове засідання міської топонімічної комісії під головуванням заступника міського голови Олександра Грабенка.

Комісія розглянула низку звернень від громадських організацій, директора департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА Олександра Домогарова щодо увіковічнення пам’яті Героів Чорнобиля у назві однієї з вулиць обласного центру.

За інформацією начальника відділу з питань внутрішньої політики Сергія Запорожана, під час зустрічей з ліквідаторами при підготовці заходів вшанування подвигу чорнобильців у рік 30-ої річниці аварії на ЧАЕС, досягнута домовленість про присвоєння набережній між мостами по вулицях Великій Перспективній та Михайлівській імені Героїв Чорнобиля. Члени комісії таку пропозицію підтримали.

Топонімічна комісія також погодила встановлення меморіальних дощок на честь полковника внутрішньої служби Миколи Єрмакова, загиблих воїнів АТО Олексія Погорілого та Ігоря Правосудька і Героя України Юрія Коваленка.
Не знайшла підтримки у членів комісії ініціатива встановити при життю інформаційну дошку легенді української хореографії Анатолію Кривохижі. Комісія була одностайна у побажанні Анатолію Михайловичу здоров’я і довгих років життя.

Комісія взяла до відома пропозиції від громадян щодо перейменування вулиці Симона Петлюри на вулицю Андрія Кузьменка, присвоєння одній з вулиць міста імені Сера Джеймса Пола Маккартні, звернення т.в.о. командира в/ч – польова пошта В2336 щодо найменування вулиць нещодавно виділеного земельного масиву учасникам АТО у мікрорайоні Лелеківка та варіанту зміни назви обласного центру на Інгулоград чи Інгулгород.

За пропозицією голови комісії, наступне її засідання буде повністю присвячене завершенню процесу виконання декомунізаційного законодавства. У Кіровограді залишилися неперейменованими більше 30 вулиць, парки і сквери , які підпадають під дію Закону України “Про засудження комуністичного та націонал – соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool