На сьогоднішній день жодне з 13 теплопостачальних підприємств області не одержало акт готовності до початку нового опалювального сезону

Вересень 16, 2011 | Новини | Переглядів: 1227 | Коментарі: 0

Під час  наради, яка проходила під керівництвом радника голови обласної державної адміністрації Сергія Яременка, було розглянуто питання щодо стану готовності закладів соціальної сфери та теплогенеруючих підприємств області до початку опалювального сезону, а також проаналізовано ситуацію із укладення ними угод щодо поставок газу, повідомляє Інтернет-видання «FotoInform».

На початку наради Сергій Яременко наголосив, що питання підготовки об’єктів соціальної сфери до опалювального сезону є першочерговим завданням, яке Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив невідкладно забезпечити органам влади на місцях. – Саме від того, яким чином будуть реалізовані ці заходи, залежатиме в яких умовах зимуватимуть жителі області і чи буде тепло в їх оселях, – підкреслив Сергій Яременко.
Директор департаменту з основної виробничої діяльності ВАТ «Кіровоградгаз» Андрій Петровський висловив певний оптимізм стосовно вчасного початку опалювального сезону у нинішньому році. – Сподіваюсь, що новий опалювальний сезон мало чим відрізнятиметься від минулорічного. Саме головне – забезпечити стабільну роботу теплогенеруючих підприємств, – зазначив він.
– Постачання газу повинно відбуватися на цивілізованих засадах, керівники теплогенеруючих підприємств повинні у короткий термін чітко визначитися щодо обсягів газу, який планується спожити під час нинішнього опалювального сезону, – підкреслив Андрій Петровський.
За інформацією обласної державної інспекції з енергонагляду, станом на 15 вересня готовність теплового господарства області до початку опалювального сезону в середньому становить 60% (за показниками головного управління ЖКГ – 97-98%). При цьому жодне з 13 теплопостачальних підприємств області не одержало акт готовності до нового опалювального сезону.
Як констатував Андрій Петровський, це викликано тим, що більшість з цих підприємств не підготували необхідну технічну документацію. У зв’язку з цим гальмується процес укладення ними угод з НАК «Нафтогаз України» стосовно поставок «блакитного палива» для опалення осель та об’єктів соціальної сфери.
Сергій Яременко загострив увагу теплоенергетиків, щоб вони поквапилися із укладенням договорів, адже часу до початку опалювального сезону залишилося обмаль – всього 2-3 тижні. Вкотре нагадав радник голови облдержадміністрації і про персональну відповідальність, яку нестимуть посадовці, винні у зриві опалювального сезону, включаючи їх звільнення із займаних посад.

джерело сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool