На погіршення погодних умов підрозділи пожежно-рятувальної служби області зреагували злагоджено та оперативно

Лютий 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1169 | Коментарі: 0

Про заходи, що вживаються УМНС в умовах низьких температур та про те, як уникнути переохолодження розповіли сьогодні під час прес-конференції для обласних та національних ЗМІ помічник начальника Управління МНС в області підполковник служби цивільного захисту Микола Леськів та начальник медичного центру Управління МНС в області Костянтин Лукашев. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області

Відповідаючи на запитання журналістів, керівник прес-служби УМНС в області, зазначив, що перша хвиля сильних холодів минула, але вона не обійшлася без жертв. Зокрема на Кіровоградщині станом на сьогодні від обмороження померло 9 чоловік. І це не зважаючи на те, що Управлінням МНС в області у кожному районному центрі, Кіровограді та містах обласного підпорядкування встановлено пункти обігріву, де підтримується температура не менше + 18 градусів. Тут кожен пересічний громадянин може зігрітися, випити гарячого чаю з бутербродом. Якщо є необхідність, до намету викликається чергова бригада Швидкої допомоги. Всього на території Кіровоградської області діє 22 пункти обігріву (по одному в кожному районному центрі та 2 в місті Кіровограді), за час їх влаштування станом на 8.00 ранку 9 лютого скористалися теплими затишними наметами 4526 осіб, з них 1453 тільки в обласному центрі.
Ще задовго до настання холодів УМНС підготовлено до застосування інженерну, спеціальну і снігоочисну техніку, засоби автономного обігріву та пересувні електростанції, а наметові містечка пересувного пункту управління та табору життєзабезпечення обслужені та знаходяться в готовності до застосування. Здійснюється постійний моніторинг погодних умов на території області.
З перших днів виникнення сильних морозів за Розпорядженням голови ОДА створено обласний оперативний штаб на чолі з першим заступником губернатора з метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій та аварій, пов’язаних з низькими температурами на системах життєзабезпечення (енерго-, газо-, тепло, водопостачання та водовідведення), важливих об’єктів господарського комплексу, а також для забезпечення безперебійного транспортного сполучення населених пунктів. Такий штаб цілодобово відстежує ситуацію і у разі виникнення НС буде вживати невідкладні заходи щодо негайного врегулювання проблемних питань.
Враховуючи те, що йде друга хвиля сильних холодів, медики УМНС радять у сильні морози утримуватись від виходу на вулиці без необхідності та від поїздок за межі населених пунктів, намагатися не перебувати на відкритому повітрі та у холодних приміщеннях тривалий час, тепло одягатися, не зловживати алкогольними напоями, бути обережними під час руху на засніжених та слизьких дорогах.
Але, зважаючи на погодні умови, робота пожежно-рятувальної служби набуває зимової специфіки. На автошляхах області рятувальникам доводиться застосовувати аварійно-рятувальну техніку для вилучення із снігових заметів та кюветів автомобілів. Всього за останні 2 тижні зафіксовано 34 випадки допомоги на засніжених дорогах Кіровоградщини. Допомагали як власникам особистого транспорту, так і працівникам медичних установ – у деяких районах області через замети лікарі не могли вчасно дістатись до хворих.
Тому Микола Леськів дає водіям слушну пораду: обмежити рух власним транспортом, особливо в вечірній і нічний часи та потрапивши у сніговий замет, не намагатися його подолати, а зупинитися, укрити двигун зі сторони радіатора та повідомити про місцезнаходження до Служби порятунку.
Цікавились журналісти і прогнозом на весняну повінь. На сьогоднішній день відсутні гідрометеорологічні підстави для складання прогнозу паводку з огляду на відсутність розвитку весняних процесів. Попередні прогнози щодо паводкових явищ можливі лише з 22 по 27 лютого, з урахуванням гідрометеорологічних умов, які складуться в передвесняний період.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool