На Одеській залізниці стурбовані ситуацією щодо росту випадків невиробничого травматизму

Червень 16, 2016 | Новини | Переглядів: 870 | Коментарі: 0

Минулого тижня у приміщенні дорожнього учбово-методичного центру регіональної філії ПАТ УЗ «Одеська залізниця» відбувся брифінг фахівців служби охорони праці, головною темою якого стала поточна ситуація з невиробничого травматизму на об’єктах залізничного транспорту.

Даний захід було ініційовано у зв’язку з масовим сплеском випадків грубого порушення сторонніми громадянами правил безпеки на Одеській магістралі останніми днями.

Як відзвітували в службі охорони праці філії, за 5 місяців 2016 року на залізничному транспорті країни травмовано 268 осіб, що на 32 випадки більше, ніж торік. Зросла й кількість загиблих – з 143 смертельних випадків у минулому році до 173 у поточному. В той же час ситуація на регіональній філії «Одеська залізниця» демонструвала незначне зменшення: кількість випадків травмування громадян за зазначений період склала 42 особи проти 43 за 5 місяців минулого року.

«Ми на грані перевищення рівня травматизму до показників минулого року, однак на початку літнього сезону спостерігається різке зростання випадків невиробничого травматизму, в тому числі й дитини, яка піднялася на дах критого вагону та була уражена електричним струмом на станції Одеса-Східна», – констатувала під час брифінгу начальник служби охорони праці філії Лідія Солдатова.
Зазначимо, що за першу декаду червня на Одеській залізниці зафіксовано 7 травматичних випадків, 6 з яких – зі смертельним наслідком.
Взагалі, як показує аналіз випадків травмування людей на залізниці за останній час, найчастіше травмуються безробітні та пенсіонери, але створюють прецеденти також й діти та молодь. 75% постраждалих – чоловіки. За часом доби найбільша кількість травмованих громадян фіксується зранку – з 6 до 12 години.

Головною причиною травмування частіше є перехід громадянами залізничної колії в невстановленому місці та ходіння по колії (майже 60% від всіх випадків). Ще третина постраждалих отримали травми під час знаходження в негабаритних місцях. Також фіксуються випадки ДТП на переїздах, ураження електричним струмом при несанкціонованому втручанні в роботу залізничного транспорту та випадки травмування при посадці на ходу поїзду.

«Всі травматичні випадки, які були допущені на Одеській залізниці, трапилися по вині самих постраждалих», – додає заступник начальника служби Тетяна Громова.

Окремо начальник служби Лідія Солдатова наголосила на ще одній проблемі, з якою пов’язана тема невиробничого травматизму, – стану здоров’я машиністів та помічників, а також безпеці руху: «Мало хто думає про людину, яка сидить за кермом в кабіні машиніста. На перегонах, коли хтось вирішив, що зуміє перебігти колію, але не встигає, на одинці з бідою залишається тільки машиніст та його помічник.

На їх плечі лягає перша медична допомога постраждалому, якщо залишається шанс на спасіння його життя. Крім цього їм необхідно викликати швидку, поліцію, повідомити про надзвичайну подію відповідно до положення, щоб було кореговано графік руху поїздів та попереджено ще більше лихо», – наголосила вона.

Фахівці зазначили, що залізничники регулярно проводять профілактично-роз’яснювальну роботу з населенням, зокрема в шкільних та дошкільних закладах, на організаційно-технічні заходи щодо запобігання невиробничого травматизму постійно виділяються великі кошти. Тільки з початку 2016 року на відповідні заходи регіональною філією ПАТ УЗ «Одеська залізниця» освоєно понад 7 млн. грн.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool