На Одеській залізниці підбито підсумки тижня охорони праці

Травень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 836 | Коментарі: 0

Минулого тижня у Дорожньому центрі охорони праці Одеської залізниці головний інженер-перший заступник начальника залізниці Григорій Бойко провів нараду за підсумками Тижня охорони праці, що проводився на Одеській залізниці наприкінці квітня під гаслом «Запобігання професійним захворюванням».

У нараді взяли участь працівники служби охорони праці та інженери з охорони праці галузевих служб та структурних підприємств. Стало відомо, що у період з 22 по 28 квітня 2013 року служба охорони праці організувала низку заходів спрямованих на проведення активної роз’яснювальної роботи серед колективу залізничників та учнів середніх шкіл.
25 квітня 2013 року служба охорони праці організувала виїзд вагону «Охорона праці» на Шевченківську дирекцію залізничних перевезень, де було організовано зустрічі з працівниками залізничного вузла станції ім. Т. Шевченка. На зустрічах проводилася роз’яснювальна робота з питань охорони праці, де до відома учасників занять доводилися обставини та причини ймовірних випадків виробничого травматизму. Фахівці вагону охорони праці провели лекції з 42 працівниками та 30 школярами. Зокрема учні школи № 16 станції ім. Т. Шевченка прослухали лекцію та переглянули відеофільм на тему «Попередження випадків дитячого травматизму». Також на станції ім. Т. Шевченка було проведено семінар-нараду на тему «Попередження випадків виробничого травматизму на Шевченківській дирекції залізничних перевезень» за участю головних інженерів структурних підрозділів та фахівців з охорони праці вузла. Службою охорони праці було проведено перевірки та надано допомогу щодо проведення Тижня охорони праці у структурних підрозділах станції ім. Т.Шевченка, зокрема у Шевченківській дистанції колії, дистанції сигналізації та зв’язку, дистанції електропостачання, ремонтному та експлуатаційному вагонних депо, локомотивному депо станції Шевченко.
24-25 квітня 2013 року на базі Херсонської дирекції залізничних перевезень за участю першого заступника начальника залізниці Анатолія Царенка було проведено галузевий семінар на тему «Удосконалення системи забезпечення безпеки руху та охорони праці у господарстві перевезень», де обговорювалися питання покращення стану безпеки руху та охорони праці у господарстві перевезень. У семінарі взяли участь 70 фахівців з безпеки руху та охорони праці структурних підрозділів Херсонського вузла, головні інженери господарства перевезень та головного управління перевезень Укрзалізниці.
На базі дорожнього учбово-методичного центру охорони праці було організовано виставку спецодягу, спецвзуття та засобів індивідуального захисту. У ході виставки учасники відзначили високу якість сучасного спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту.
Було проведено 204 тематичні колегії та зустрічі трудових колективів на тему «Нешкідливі та безпечні умови праці – запорука здоров’я працівників», 75 відкритих уроків у залізничних технікумах, училищах та школах, 90 конкурсів на краще робоче місце, виробничу дільницю, кращого працівника, огляд-конкурс на краще підприємство з охорони праці, організовано 48 брифінгів за участю медичних працівників «Запобігання професійним захворюванням». Залізничникам прочитано 256 лекцій з охорони праці та продемонстровано 205 відеофільмів. Проведено бесіди з 1 тис. 140 школярами та 45 пасажирами.
У ході проведення тижня охорони праці у структурних підрозділах залізниці оформлялися куточки, стенди присвячені Всесвітньому дню охорони праці та Тижню охорони праці. Було проведено 323 контрольні та 232 раптові перевірки стану охорони праці. За результатами зазначених перевірок 139 осіб направлено на позачергову перевірку знань з охорони праці, а заохочено 230 працівників.
По закінченні тижня охорони праці 20 працівників залізниці було заохочено почесними грамотами та подяками від начальника Одеської залізниці Миколи Луханін та начальника служби охорони праці Юрія Баранова за впровадження дієвих форм профілактичної роботи, спрямованої на попередження випадків виробничого травматизму та створення безпечних та нешкідливих умов праці залізничників на робочих місцях.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool