На комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування чорнобильців у поточному році виділено майже 29 млн. грн.

Травень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1186 | Коментарі: 0

Про виконання державних соціальних гарантій для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, під час засідання Громадської гуманітарної ради при облдержадміністрації проінформувала заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Линченко.

- Нині в області статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС мають 12,3 тис. осіб, серед яких 1,4 тис.осіб – інваліди, - повідомила посадовець. 

За її словами, з кожним роком держава поступово підвищує соціальні гарантії для цієї категорії громадян відповідно до фінансових можливостей державного бюджету. Так, із січня поточного року чорнобильцям підвищено пенсійні виплати.
- В області, за дорученням голови облдержадміністрації, нещодавно створено тимчасову міжвідомчу комісію з питань пенсійного забезпечення відповідно до чинного законодавства ліквідаторів наслідків аварії Чорнобильської катастрофи, якою вже розглянуто 5 пенсійних справ, - повідомила Валентина Линченко.
- За ініціативи Президента України у змінах до Державного бюджету на 2012 рік додатково передбачено кошти на комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування чорнобильців у сумі 28,7 млн.грн. Ці кошти пропорційно розділені між регіонами відповідно до кількості хворих, які потребують стаціонарної медичної допомоги, - зауважила посадовець.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool