На Кіровоградщині зростає експорт до країн Євросоюзу

Жовтень 07, 2020 | Новини | Переглядів: 922 | Коментарі: 0

Станом на сьогодні більше 26% товарів Кіровоградщина експортує до країн Євросоюзу.

Про це повідомила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Лобанова.

«Експорт до країн Євросоюзу на Кіровоградщині постійно зростає, регіон має всі можливості і наміри нарощувати обсяги зовнішньої торгівлі зі своїм стратегічним партнером», - наголосила вона.

Світлана Лобанова уточнила, основними країнами, до яких надходять товари з області є Нідерланди, Іспанія, Польща, Італія та Франція.
Обсяг імпорту з країн ЄС становить 41,8%. Серед основних імпортерів - Німеччина, Польща, Чехія, Франція та Італія.

«Упродовж багатьох років Кіровоградщина має тісні міжрегіональні відносини з регіонами країн ЄС. Зокрема, Нижньосілезьким воєводством (Польща), Федеративною землею Штирія (Австрія), містом Брага (Португалія), Нітрянським самоврядним краєм (Словаччина)», - додала Світлана Лобанова.

Зазначимо, 6 жовтня у Брюсселі відбувся 22-й саміт «Європейський Союз-Україна» за участі президента Володимира Зеленського.
У питанні надання Україні так званого промислового безвізу Євросоюз пішов на зустріч. Згідно з заявами, це буде важливе рішення, необхідне для збільшення експорту українських товарів із високою доданою вартістю на ринок країн Єврозони.

Також сторони домовилися про започаткування експертної місії для визначення готовності України до підписання угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool