На Кіровоградщині зниклу 8-річну дівчинку працівники міліції знайшли через кілька годин

Серпень 04, 2011 | Новини | Переглядів: 1497 | Коментарі: 0

Нерідко діти, позбавлені батьківського піклування та уваги, просто залишають домівку.  Подібна історія трапилася у Знам’янському районі.Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

2 серпня о 10.45 до Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області звернулася 49-річна місцева жителька та повідомила, що її 8-річна онучка 31 липня пішла з дому та до теперішнього часу не повернулася.
За словами бабусі, дівчинка проживала з нею, оскільки мама не займалися вихованням дочки, а ще у червні поїхала на заробітки до Одеської області і не давала про себе нічого знати. Тато вже давно мешкав окремо з новою сім’єю і долею своєї дитини не цікавився.
Як пояснила жінка, вона одразу не звернулася до міліції, тому що вважала, що онучка пішла в сусіднє село до батька, як намагалася це зробити без дозволу кілька днів тому. По дорозі між населеними пунктами маленьку «мандрівницю» помітили перехожі та повернули її додому.
– Працівники міліції негайно розпочали пошуки зниклої дитини і вже через кілька годин встановили місцезнаходження дівчинки. Вона разом з подружкою, у якої ночувала вдома, спокійно гралася на березі місцевого ставка, – розповідає в.о. начальника Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області Сергій Котига.
Наразі за фактом неналежного виконання батьківських обов’язків 28-річною матір’ю дівчинки правоохоронці разом зі службою у справах дітей проводять перевірку. Зібрані матеріали буде направлено до суду для прийняття рішення щодо позбавлення горе-матері батьківських прав.
Цього разу все закінчилося добре – втікачку знайшли цілою і неушкодженою. До речі, її бабусю раніше двічі позбавляли батьківських прав. Тому відкритим залишається питання, чи в змозі родичка хоча б тимчасово забезпечити належний догляд за дитиною та що може трапитися з дівчинкою, якщо вона знов вирішить без дозволу піти з дому.
Працівники міліції нагадують громадянам, що за невиконання обов’язків батьками, або особами, що їх замінюють, передбачено адміністративну відповідальність (ст. 184 КУпАП). За подібні дії стосовно дитини з боку батьків, опікунів чи піклувальників, що спричинили тяжкі наслідки, Кримінальним кодексом України (ст. 166) передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.
Та все ж найтяжчим поккаранням для самих дітей залишається байдужість дорослих, дитинство, позбавлене турботи і любові найдорожчих людей.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool