На Кіровоградщині знайшли тайник з вибухівкою

Лютий 14, 2022 | Новини | Переглядів: 867 | Коментарі: 0

СБУ продовжує комплексні заходи щодо вилучення із незаконного обігу бойових засобів ураження. В ході слідчо-оперативних дій, у Кіровоградській області виявлено тайник з вибухівкою та боєприпасами.

Схованка була облаштована на території приватного домоволодіння в одному з районних центрів регіону.

Під час огляду схрону, правоохоронці виявили:
- 200 г тротилу,
- 4 бойові гранати Ф-1 та РГД-5,
- 50 одиниць набоїв калібру 7,62 мм.
Вилучені боєприпаси направлено на експертизу.

За попередніми даними слідства, мешканець будинку нелегально зберігав засоби ураження для збуту. Своїх клієнтів підшукував через власні зв’язки, у тому числі серед представників кримінальних кіл.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні злочину та обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до нього.
Крім того, правоохоронці встановлюють джерела надходження бойових засобів ураження до учасника протиправної діяльності.

Заходи з викриття зловмисника проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області спільно з Національною поліцією та за процесуального керівництва Новоукраїнської місцевої прокуратури Кіровоградської області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool