На Кіровоградщині зібрали дорожників

Листопад 18, 2015 | Новини | Переглядів: 1346 | Коментарі: 0

Будівельний сезон завершається, та робіт з ліквідації ямковості ще вистачає. Через брак коштів не вдалося виконати все заплановане влітку та на початку осені, а наразі дорожники готуються прийняти значний об’єм фінансування – практично третину від річної потреби. Про те, як ефективно використати кошти та достойно увійти в зиму і відпрацювати поточний сезон говорили  на розширеній нараді у Службі автомобільних доріг Кіровоградщини.

Нарада пройшла під головуванням начальника Служби Сергія Поліщука за участі його заступників та директора ДП «Кіровоградський облавтодор» Андрія Рудніка. На нараду прибули й керівники підрядних організацій ДП «Кіровоградський облавтодор» з районів.

Розпочали з питань, що стосуються осінньо-зимового утримання. Цьогоріч проблемною була заготівля фрикційних матеріалів, а от минулий рік сутужно було з заготівлею солі. На разі сіль вже закуплена у повному обсязі від потреби.
- Минулу зиму ми відпрацювали без збоїв. В цьому році повинні спрацювати не гірше, а навіть краще. Доки є час, перевірте свої господарства чи все готово щоб увійти в сезон, чи може чогось не вистачає. Не можете самотужки з чимось справитися – телефонуйте, кажіть, ми будемо допомагати, - зазначив начальник Служби автодоріг Сергій Поліщук.

Головний інженер ДП «Кіровоградський облавтодор» Анатолій Зорькін повідомив, що всі наявні пункти обігріву, майданчики відстою автотранспорту та майданчики для зберігання ПОМ готові. Всі районні дорожні підприємства виготовили снігозатримуючі щити в достатній кількості, але роботи в даному напрямку не припиняють.
- Доки дощить і ми не можемо працювати з гарячою асфальтобетонною сцмішшю, люди займаються вирубкою порослі та плетуть з неї снугозатримуючі щити. Крім того, закінчуємо заготівлю спецодягу та спецвзуття, щоб до зими забезпечити ними своїх співробітників, - додав Анатолій Зорькін.

Не обійшли увагою і технічний бік питання. Техніка, хоч її й замало і вона вже досить поважного віку, переобладнана до умов зимової експлуатації. Загалом це 45 піскорозкидачів, 2 солезподілювачі, 35 одиниць навантажувальної техніки, 12 бульдозерів, 26 автогрейдерів та 4 роторних снігоочищувачі та інші. Відкритим залишається питання п’ятиденного резерву паливно-мастильних матеріалів, але найближчим часом воно буде вирішено. Завершується встановлення попереджувальних знаків зимового утримання.
Виплата заробітної плати та сплата податків теж викликали активне обговорення серед присутніх. Прогнозоване збільшення обсягів робіт повинно зняти дане питання з проблемних, тому Сергій Поліщук підкреслив, що триматиме його на контролі. Так само на його контролі залишаться і звернення громадян.

- Не часто, але все ж таки, до нас і до вас надходять звернення громадян чи скарги. Ми повинні максимально швидко реагувати на них. Я розумію, що багато чого і не залежить від вас особисто, але жодне з таких звернень не повинно залишитися поза увагою, - зауважив начальник Служби. - - Я розумію, що зараз кінець року, будівельний сезон завершено і отримані кошти надійшли невчасно, але ми не маємо права використати їх неефективно. Швидкість і якість – два основні принципи за якими ми сьогодні працюємо. Якщо у когось не вистачає техніки, а є матеріали, а в когось навпаки простоює техніка – домовляйтеся і працюйте. Все залежить від вашої оперативності.

Далі говорили про освоєння лімітів. Заступник начальника Служби з економічних питань Світлана Зайченко довела до відома присутніх про наявні залишки коштів та очікувані транші.

Враховуючи не дуже сприятливі погодні умови, стислі терміни та великий фронт робіт, вирішили, якщо дозволятиме погода, працювати повний тиждень - без вихідних.

Прес-служба САД у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool