На Кіровоградщині збільшився міжнародний вантажопотік

Червень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 820 | Коментарі: 0

Головне управління Міндоходів у Кіровоградській області інформує, що усі товари та транспортні засоби комерційного призначення, які переміщуються через кордон України, підлягають митному контролю.

Він здійснюється виключно митницями Міндоходів та передбачає виконання мінімуму митних формальностей, передбачених законодавством. 
Крім митного контролю товари, що переміщуються через митний кордон України, можуть підлягати державному санітарно-епідеміологічному, фітосанітарному, екологічному та радіологічному контролю. У пунктах пропуску через державний кордон України такі види державного контролю (крiм радiологiчного) здiйснюються митними органами Міндоходів у формi попереднього документального контролю на пiдставi iнформацiї, отриманої вiд уповноважених державних органів.
Відповідно до мiжнародної практики та рекомендацiй мiжнародних органiзацiй iз застосуванням єдиної з митними органами iнформацiйно-телекомунiкацiйної системи контроль за перемiщенням через митний кордон України окремих видiв товарiв, що проводиться iншими державними органами, здiйснюється за принципом «єдиного вiкна».
Митний контроль та митне оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, завершуються тiльки пiсля проведення всіх необхідних видiв контролю.
За п’ять місяців 2013 року митному контролю на Кіровоградщині підлягало 2418 тисяч тонн вантажів, що належать 300 суб’єктам господарювання. В порівнянні з відповідним періодом минулого року вантажопотік збільшився на 80%.
Нагадуємо, що загальні принципи організації митного контролю визначені у главі 47 Митного кодексу України від 13.03.2012 № 4495-VI.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool