На Кіровоградщині завершилась імунізації диких тварин проти сказу

Жовтень 17, 2023 | Новини | Переглядів: 410 | Коментарі: 0

В області завершилася кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Для проведення антирабічної кампанії було сформовано 108 бригад, до яких ввійшли ветеринарні спеціалісти Держпродспоживслужби області, представники органів місцевого самоврядування, мисливських і лісових господарств.

Шляхом наземного розподілу розповсюджено 48850 принад виробництва ТОВ«Укрветпромпостач» на загальній площі 1954км2. Розкладали приманки з вакциною вручну на території с/г угідь, узліссях, обабіч доріг та вздовж річок.

За період повномасштабного вторгнення кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу відбулася вперше. Її ефективність була доведена в попередні роки проведення, коли для розповсюдження брикетів з вакциною використовували авіаційний транспорт, адже тоді кількість випадків захворювання тварин на сказ значно зменшувалася. Тож поновлення проведення імунізації сприятиме забезпеченню епізоотичного благополуччя області.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool