На Кіровоградщині завдяки легалізації, бюджет ПФУ в області поповнився 7 мільйонами гривень

Грудень 10, 2018 | Новини | Переглядів: 642 | Коментарі: 0

З метою здійснення заходів з легалізації та детінізації виплат заробітної плати суб'єктами господарювання області, забезпечено співпрацю головного управління Пенсійного фонду України в області з контролюючими органами, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськими організаціями, Федерацією профспілок області.

Ведеться активна інформаційно-роз'яснювальна робота. На це звернула увагу начальник головного управління ПФУ в області Наталія Сімонян на щопонеділковій апаратній нараді голови облдержадміністрації.

Посадовець повідомила, що на рівні області та районів при державних адміністраціях та міськвиконкомах відбуваються засідання робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків, колегії та інші засідання, у тому числі за участі представників страхувальників. На обласному рівні проведено 10 таких заходів, на районному - 263.

Обмін відомостями, які містять ознаки використання праці неоформлених працівників, за словами Наталії Сімонян, є основою для проведення заходів контролю за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування заробітної плати та сплати єдиного соціального внеску.

За результатами заходів податкового контролю, за даними ДФС, легалізовано 419 робочих місць. Рейдами робочих груп при райдержадміністраціях було охоплено 5643 суб'єкти господарювання, легалізовано працю 1009 осіб. За підсумками інспекційних відвідувань управлінням Держпраці в області, легалізовано 149 осіб. Інформаційно-консультативними заходами щодо дотримання норм законодавства про працю охоплено 6,8 тис. осіб.

За інформацією начальника головного управління, розрахунково від спільної роботи всіх задіяних ланок у питанні легалізації трудових відносин до бюджету Пенсійного фонду в області надійшло 7 млн. грн.

Найпоказовішим результатом виконання завдання Уряду щодо активізації заходів з детінізації заробітної плати є збільшення в області кількості офіційно працюючих. Станом на 1 листопада 2018 в області налічувалось майже 206 тисяч найманих працівників. Збільшення до початку року відбулося більш ніж на 12 тисяч осіб, у тому числі за попередній місяць на 4 тисячі. Зокрема, протягом 11 місяців цього року працевлаштовано на 15 тисяч осіб більше, ніж звільнено.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool