На Кіровоградщині затримали телефонних аферистів

Квітень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1235 | Коментарі: 0

Працівники міліції в черговий раз звертаються до усіх громадян із проханням бути обережними, аби не позбутися своїх грошей, довірившись телефонним аферистам. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

Адже подібні випадки, не зважаючи на усі застереження, на жаль, таки трапляються. Нещодавно правоохоронці Кіровоградщини затримали двох підозрюваних у скоєнні такого злочину стосовно жительки Бобринецького району.

Жінка звернулася до органів внутрішніх справ із заявою про те, що невідомі особи шахрайським шляхом видурили у неї гроші у сумі 8 тисяч гривень.
Працівники міліції встановили, що на початку березня потерпілій на мобільний телефон із прихованого номеру зателефонував невідомий чоловік. Він представився слідчим ОВС та повідомив, що син жінки, який навчається у Києві, начебто затриманий за участь у бійці в одному із столичних розважальних закладів, під час якої хлопець розбив дорогий ноутбук.
Псевдоправоохоронець запропонував за вирішення питання щодо не порушення кримінальної справи за цим фактом надати певну суму грошей. Потерпіла, не замислюючись, погодилась на пропозицію та у найкоротший термін перерахувала 8 тисяч гривень на вказаний зловмисником рахунок, після чого чоловік вимкнув мобільний та більше не виходив на зв’язок.
Згодом жінка зателефонувала синові та дізналась, що насправді ніхто його не затримував і ні до якої бійки він непричетний. Потерпіла зрозуміла, що стала жертвою шахраїв, і звернулася у міліцію.
За цим фактом прокуратурою Бобринецького району було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство).
У ході подальшої перевірки оперативники з’ясували, що перераховані потерпілою кошти були зняті з одного із банкоматів у м. Суми. Виїхавши туди, працівники Управління карного розшуку УМВС в області встановили особу, яка зняла гроші із рахунку. Виявилося, що місцевий житель, сам того не знаючи, став «посередником» у злочинній схемі аферистів. Знайомий попросив чоловіка надати реквізити його картки, аби зняти кошти, які брат повинен йому перерахувати. В обмін на цю послугу обіцяв сто гривень. Сумчанин погодився і допоміг, а вже потім від працівників міліції дізнався, за яких обставин насправді гроші з’явилися на його картці.
Правоохоронці встановили особу підозрюваного та затримали зловмисника аж у столиці. Ним виявився 25-річний житель м. Києва. З’ясувалося, що він запропонував своєму 22-річному брату, який проживав у Сумах, шахрайську схему заробітку. Старший родич буде телефонувати громадянам та вигадувати різні ситуації, при цьому вимагаючи за вирішення проблем гроші. Молодший брат повинен був шукати осіб з числа своїх знайомих, які мають кредитні картки та пропонувати їм прийняти гроші на рахунок за винагороду. За кожну транзакцію родич отримував від 200 до 500 гривень, залежно від суми, яка надходила на рахунок.
Наразі обидва підозрюваних затримані та перебувають в ІТТ Бобринецького РВ УМВС України в Кіровоградській області. Вже доведено їх причетність до скоєння подібних злочинів на території інших областей України. У зв’язку з цим, дії зловмисників перекваліфіковано на шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України). Слідство триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool