На Кіровоградщині затримали підозрюваного у скоєнні крадіжки з церкви

Лютий 04, 2014 | Новини | Переглядів: 899 | Коментарі: 0

Кіровоградські правоохоронці протягом кількох годин затримали 42-річного чоловіка, який, перебуваючи у нетверезому стані, обікрав та підпалив місцевий храм. За скоєне зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Пригода, яка буквально приголомшила мешканців Вільшанського району, сталася минулої суботи. Віряни, які разом з настоятелем храму отцем Іваном вихідного дня прийшли на вранішню літургію, побачили страшну картину. Одне з вікон церкви було розламаним, а в ризниці та всередині храму – все розкидано та вкрито чорною кіптявою.
Невідомі викрали дещо з церковної утварі, розламали скриньки для пожертв і дістали з них гроші, спалили церковний одяг священика та Євангеліє, кошти на яке жителі району усією громадою збирали кілька місяців.
Настоятель храму, не зволікаючи ні хвилини, звернувся за допомогою до працівників міліції, які негайно розпочали пошуки підозрюваного.
Досвідченим оперативникам вже за кілька годин вдалося встановити особу та затримати місцевого «безбожника».
42-річний підозрюваний тільки наприкінці минулого року повернувся з місць позбавлення волі, де у черговий раз відбував покарання за крадіжки.
Пояснюючи слідчим, чому обрав для злочину святе місце, чоловік називає єдину причину – алкоголь.
Зловмисник розповів, що по дорозі додому проходив поряд з церквою, тож, зламавши вікно, проник до споруди виключно з метою власного збагачення. Все інше майно було спалене та понівечене ним без особливої мети…
– Наразі по даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 та частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (крадіжка, умисне пошкодження майна шляхом підпалу), – розповідає начальник Вільшанського РВ УМВС України в Кіровоградській області Ігор Тельний.
Настоятель церкви на честь Іоанна Милостивого, отець Іван, від імені вірян та себе особисто подякував працівникам міліції за їх роботу. Для місцевих жителів не менш важливим є і те, що частина краденого повернеться назад до храму.
А зловмиснику відтак загрожує не лише суд Божий, а й людський. За такі дії він може «оселитися» за ґратами на довгих 10 років.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool