На Кіровоградщині затримали двох зловмисників за підозрою у вчиненні розбою

Квітень 26, 2016 | Новини | Переглядів: 1536 | Коментарі: 0

В одному з сіл Новомиргородського району чоловіки проникли до будинку, де проживали мати з сином та, погрожуючи ножем 75-річній жінці, вимагали віддати гроші. Її родичу вдалося втекти від нападників і негайно зателефонувати правоохоронцям. Підозрюваних затримали на місці події.

Поліцейські встановили особи зловмисників. Ними виявилися 28-річний місцевий житель та 26-річний мешканець іншої області. Обидва раніше судимі, молодший відбував покарання за вчинення аналогічного злочину та повернувся з місць позбавлення волі наприкінці минулого року.

Пригода сталася вранці 22 квітня. Напередодні ввечері чоловіки разом розпивали алкогольні напої, згодом пішли до знайомого, щоб попросити відвезти їх до районного центру на вокзал. 50-річного місцевого жителя вдома не виявилося, тож товариші продовжили пиячити на території населеного пункту, а під ранок знову повернулися до домоволодіння вже з іншими намірами.
«Спільники почали стукати у вікна, потім вибили вхідні двері в будинку сокирою, яку прихопили з собою. Господарю вдалося вибратися з помешкання та, діставшись до оселі родички, звідти зателефонувати до поліції. Тим часом, непрохані гості погрожували пенсіонерці застосувати ножа і вимагали гроші. Оскільки заощаджень вдома не було, налякана жінка заради свого порятунку нічого не могла віддати нападникам. Поки розбійники самотужки взялися до пошуків, на місце прибули правоохоронці. Зрозумівши, що їх викрито, один із зловмисників намагався втекти через вікно, але його спроба закінчилася невдачею», - розповів начальник Новомиргородського відділення поліції Євген Чуйко.

Осіб було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У даний час чоловікам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України, стосовно них обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool