На Кіровоградщині зареєстровано випадок африканської чуми свиней

Липень 23, 2019 | Новини | Переглядів: 569 | Коментарі: 0

До Добровеличківського районного відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло повідомлення про загибель свині в СФГ «Центр» смт Добровеличківка. Фахівці Держпродспоживслужби області терміново виїхали на місце та провели епізоотичне розслідування з відбором біологічного матеріалу.

За результатами лабораторних досліджень Черкаської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 20 липня 2019 року в доставленому біоматеріалі було виявлено вірус африканської чуми свиней (АЧС).

З метою координації дій із локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней 21 липня було проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Добровеличківській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план дій з ліквідації АЧС та визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та спостереження.

Свинотоварна ферма СФГ «Центр» знаходиться на відстані 3 км від с. Варваро-Олександрівка та 2 км від с. Мар`ївка Добровеличківської селищної ради. В цих та інших населених пунктах району випадків підозри на захворювання АЧС не виявлено.
На в’їзді на територію СФГ «Центр» встановлено карантинний пост та розпочато чергування із залученням працівників районної державної лікарні ветеринарної медицини та свиногосподарства. В господарстві було проведено евтаназію всього свинопоголів’я. Трупи тварин, залишки кормів, підстилки, предмети догляду, обладнання, контаміновані збудником, спалюють та захоронюють.
Наразі проведиться облік свинопоголів’я на території смт Добровеличківка, с. Варваро-Олександрівка та с. Мар’ївка.
Власників свиней попереджено про заборону продажу, переміщення, вигульного (вільного) утримання та безконтрольного забою свиней, надано пам’ятки щодо профілактики АЧС.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує на необхідності дотримання вимог біобезпеки свиногосподарств та вжиття заходів щодо запобігання поширенню захворювання.

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool